Yiyeceklerin kalorilerini ölçebilen girişim: DietSensor

Yiyeceklerin kalorilerini ölçebilen girişim: DietSensor

Sağlık ve beslenme uygulamaları son dönemde oldukça popüler: Bu yılın başlarında bir ürün haline gelerek tanıtılan DietSensor da sağlık ve beslenme alanında ilgiyi hakeden bir uygulama.

DietSensor üstünde sensörleri bulunan kendi donanımı sayesinde yiyeceklerin kalorilerini algılayabiliyor ve akıllı telefonunuzla konuşarak, yiyeceğiniz yemeklerin kalori değerlerini uygulamaya aktarabiliyor. Böylece tüm yemeklerinizin kalori ve besin değerlerini sağlık uygulamanıza girerek, beslenme düzeninizi ve sağlığınızı DietSensor uygulaması üzerinden takip edebiliyorsunuz.

DietSensor uygulamasının amacı sadece sağlık takibinizi yapmak amacını taşımıyor. Uygulama, obezite ve diyabet hastaları için de önemli, böylece bu tarz hastalıklarla boğuşan kullanıcılar, kendi diyet programlarını DietSensor uygulaması aracılığıyla takip edebiliyor, yemek yerken kendilerini sınırlayabiliyor.

DietSensor uygulaması özel bir tabak sayesinde yemeklerin ağırlığını ölçerken, SCiO adı verilen ve arkasında önemli bir teknolojinin bulunduğu ufak sensör, yiyeceklerin türünü algılıyor. Yiyeceğe gönderdiği ışıklar ve geri dönüşü sayesinde yiyeceğin tipini ve türünü tespit edebilen moleküler sensörlü donanım, sadece yiyecekleri değil içecekleri de algılayabiliyor. DietSensor'ün bünyesinde 600 binden fazla yemek türü bulunuyor.

DietSensor'ün donanımın 2016 yılının ortasında, 249 dolarlık fiyatıyla ABD ve Kanada'da satışa sunulması bekleniyor. Bununla birlikte DietSensor'ün koçluk desteği de var, girişim aylık abonelik usulüyle buradan da kullanıcılardan para kazanabiliyor. DietSensor'ü anlatan bir tanıtım videosunu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.