Facebook, Instant Articles'ı 12 Nisan'da tüm yayıncılara açıyor

Facebook, Instant Articles'ı 12 Nisan'da tüm yayıncılara açıyor

Facebook geçtiğimiz yılın Mayıs ayında tanıttığı ve kullanıcıların yazılı ve görsel içerik tüketimini daha sade bir hale getirmeye çalıştığı Instant Articles özelliğini, tüm yayıncılara açma kararı aldı.

İlk etapta test olarak başlayan süreçlerde sadece seçkin yayıncılar Instant Articles'a dahil olmuştu. Hali hazırda aralarında The Atlantic, BBC News, BuzzFeed, The Guardian, National Geographic, NBC, The New York Times ve Spiegel Online gibi dünyaca ünlü yayınlar Instant Articles kullanmaya başlamıştı. Şimdi ise, 12 Nisan 2016 tarihinden itibaren teknik gereklilikleri yerine getiren yayıncılar Instant Articles'a geçiş yapabilecek.

Facebook, Instant Articles sayesinde kullanıcıların haberleri kendi haber akışlarından (News Feed) çıkmadan alabilmesini sağlayacak. Yani kullanıcı içeriği ilgili haberin sitesine gitmek yerine, Facebook'un içersindeki daha şık bir arayüzle okuyabilecek. Ancak burada yayıncılar için ortaya çıkan en önemli konular ise trafik ve reklam gelirleri.

Instant Articles ile birlikte Facebook içindeki trafiği kendi web sitesine çekmeyecek olan yayıncılar, comScore ya da diğer analiz araçlarıyla okunma istatistiklerini ölçmeye devam edebilecek. Bunun yanı sıra Facebook yayıncılara kendi gelirlerini sürdürme şansı da verecek, yayıncılar Instant Articles üzerinden reklamlarını satmaya devam etmenin yanı sıra Facebook'un kendi Audience Network reklamlarını da göstererek gelir elde edebiliyor olacak.

Facebook tarafından düzenlenecek olan geliştirici konferansı f8'in gerçekleşeceği 12-13 Nisan tarihlerinde de Instant Articles'ı sıkça duyabiliriz. Çünkü bu özellik de konferansın ilk günü, 12 Nisan'da tüm dünyadaki yayıncılarak açılacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.