Samsung bünyesindeki girişimcilerden akıllı spor ayakkabı: IOFIT

Samsung bünyesindeki girişimcilerden akıllı spor ayakkabı: IOFIT

Dünya Mobil Kongresi (Mobile World Congress - MWC) yeni teknolojilere ev sahipliği yapmak için gün sayıyor. Akıllı spor ayakkabısı IOFIT de Barselona'da sahneye çıkması beklenen yenilikçi ürünlerden biri. Üstelik bu girişimin arkasında Samsung var.

IOFIT'i geliştiren Salted Venture, Samsung içinde yenilikçi çalışmalar yapan bir ekibin elinden çıkan bir girişim. Samsung'a bağlı şekilde şirketleşen girişim iddialı ürününü MWC 2016'da tanıtmaya hazırlanıyor ama Samsung tarafından yapılan basın açıklaması neredeyse her şeyi ortaya dökmüş durumda.

Özellikle atletler ve spor eğitmenlerini hedefleyen IOFIT, basit bir akıllı ayakkabı değil. Adım saymak gibi sıradan işlerin ötesine geçiyor ve giyen kişinin hangi ayağına daha fazla ağırlık verdiğini mobil uygulaması üzerinden gösteriyor. Bu sayede sporcuların duruşunu düzeltmeyi ve çalışmalarını daha verimli hale getirmeyi hedefliyor.

Ayakkabının tabanındaki farklı sensörlerden gelen veriler spor eğitmeni tarafından gerçek zamanlı olarak okunuyor ve yorumlanıyor. Salted Venture, IOFIT'i golf gibi ayak konumlandırmanın yani dengenin önemli olduğu her spor dalında performans artırıcı bir ürün olarak görüyor.

Gelen bilgilere göre IOFIT'in Temmuz veya Ağustos ayında kitlesel fonlama kampanyasıyla 149 dolardan başlayan fiyatlarla pazara sunulması bekleniyor. Golfçülere özel bir model içinse 199 dolar fiyat etiketinden bahsediliyor.

IOFIT teknolojisini 3. parti üreticilere de açmayı planlayan Salted Venture, daha önce piyasaya çıkan akıllı ayakkabıların yapamadığını yapacak mı merakla bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.