Spor malzemeleri üreticisi ASICS koşu uygulaması RunKeeper'ı satın aldı

Spor malzemeleri üreticisi ASICS koşu uygulaması RunKeeper'ı satın aldı

Spor malzemeleri üreticisi ASICS, popüler spor uygulamalarından biri olan RunKeepersatın aldı.

Spor uygulamalarının giderek popülerleştiği günümüzde geleneksel pazardaki markaların da oyuna dahil olmasına alışmıştık ancak ASICS de Adidas gibi farklı bir çıkış yaptı. Japon marka, bu satın almayla 45 milyon sporcuya direkt olarak dokunan bir atak yaptı.

ASICS'in kendi koşu/antrenman uygulaması da bulunuyor. Fakat Runkeeper bu alandaki ilk ve en popüler uygulamalardan biri olarak öne çıkan bir girişimdi. 2008 yılında kurulan girişim, store.runkeeper.com altında küçük bir e-ticaret mağazası da açmıştı.

Runkeeper'ın kurucu ortaklarından ve CEO koltuğundaki Jason Jacobs, ASICS ile dijital spor ölçümlemeleri yapan fiziksel ürünler geliştireceklerini ifade ediyor. Runkeeper'ın ayakkabı takibi uygulamasındaki en popüler markanın ASICS olduğu bilgisini de veriyor ki bu istatistik Runkeeper'ın Japonya'da popüler bir uygulama olduğunu düşündürüyor.

runkeeper

Voleybolcuların sevdiği ayakkabılar üreten ASICS, koşucular tarafından da tutulan bir marka ve Jason Jacobs iki şirketin ortak bir paydada buluştuğunu, vizyonlarının örtüştüğünü ifade ediyor. Mevcut Runkeeper kullanıcıları için de çok fazla bir değişiklik olmayacağını ekliyor.

Pazardaki ilk satın alma değil

Nike'ın kendi uygulama ve akıllı bilekliğiyle var olduğu spor uygulamaları pazarında Adidas 240 milyon dolara Runtastic'i satın almış, Under Armour ise Endomondo ve MyFitnessPal'ı satın alarak elini güçlendirmişti.

Bundan sonra pazardaki rekabetin nasıl seyredeceğini zaman gösterecek ama her spor ayakkabı sahibinin bir tane de spor uygulaması kullanacağına gözüyle bakabiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.