MySpace artık bir Time Inc. şirketi

Bir dönemin fenomen sosyal ağı MySpace, uzun bir aradan sonra yeniden gündemde. Time ve Fortune gibi tanınmış yayınların sahibi Time Inc. MySpace'in ana şirketi Viant'ı satın aldığını duyurdu. Anlaşmanın finansal karşılığı açıklanmadı ancak Time Inc. satın almanın "taşları yerinden oynatacak" nitelikte olduğunu belirtiliyor.

Viant'ı insan odaklı pazarlama platformu için satın aldığını belirten Time Inc. açısından, sahip olacağı kullanıcı verisi ( 1 milyardan fazla kişiye ait) ve veri odaklı teknoloji oldukça kritik. Time Inc. elindeki premium içerik, ziyaretçi verisi ve reklam envanterini Viatn'ın ilk elden topladığı veriler ve hedefleme becerileriyle birleştirmek istediğini söylüyor. Time Inc.'in Viant'ı satın alma motivasyonu hedefleme, cihazların yeniden gerçek kullanıcılarla bağlantılı hale getirilmesi ve reklam harcamalarının gerçek satışlara dönüştürülmesi etrafında şekillenmiş.

Viant satın alması, dijital yayıncıların adtech girişimlerini satın alarak operasyonlarını daha karlı hale getirmek trendini izliyor. Bununla birlikte Time Inc. hem içerik hem hedefleme tarafında yer alarak, reklam verenler için ideal kitleye uygun mesajı iletecek içerikler oluşturabileceğinin altını çiziyor. Reklam yatırımlarının daha gerçekçi ölçümlemesini yapması da bir diğer avantaj olacak Time Inc. açısından.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.