Chrome Android uygulamasına beacon desteği geliyor

Chrome Android uygulamasına beacon desteği geliyor

android-beacon-chrome Google Chromium blogunda yapılan açıklamaya göre artık Android kullanıcıları yakında Chrome tarayıcısı üzerinden beacon'larla etkileşim kurabilecek.

Yeni özellik Android için Chrome uygulamasının 49. test sürümünde uygulamaya alınacak. Herhangi bir noktada yer alan bluetooth temelli beaconlar ile dileyen kullanıcıların telefonları arasında veri alışverişi mümkün olacak.

beacon-androidFiziksel web (Physical Web) olarak adlandırılan bu yeni etkileşim düzleminin önemini vurgulayan Google, ilk olarak geçtiğimiz yılın Temmuz ayında bu işe el atmıştı. iOS için Chrome uygulamasında beacon etkileşimini test etmeye başlayan Google, CES 2016'da bu alandaki çalışmalarını görücüye çıkardı.

Beacon üreticilerinin ve geliştiricilerin artışıyla da nihayet Android için beklenen adımı atılmış oldu.

Beacon etkileşimiyle yapılabilecekleri sıralamak elbette uzun sürer. Ancak halen birlikte çalışabilirlik, kullanıcı gizliliği gibi detaylar tam olarak çözülmüş değil. Siber saldırganların bu alanda neler yapabileceğini henüz bilmiyoruz fakat bu alandaki çalışmaların durmaksızın ilerleyeceği de aşikar.

Nesnelerin internetini alanında bir yarışma düzenleyen Google'ın bundan sonraki süreçte fiziksel web etiketi altındaki çalışmalarını genişleteceği de gün gibi açık. Bu konularla ilgileniyorsanız Android için Chrome'un gelecek güncellemelerini yakından takip etmenizde fayda var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.