Opera'ya Qihoo 360'ın da aralarında olduğu gruptan 1,2 milyar dolarlık teklif geldi

Opera'ya Qihoo 360'ın da aralarında olduğu gruptan 1,2 milyar dolarlık teklif geldi

İnternet tarayıcısıyla popüler Opera Software, Kunlun Tech ve Qihoo 360 liderliğindeki bir gruptan 1,2 milyar dolarlık teklif aldığını açıkladı.

Norveç merkezli şirketten yapılan açıklamaya göre söz konusu teklif şirketin tamamı için yapılan bir değerleme ve mevcut piyasa değerinden yüzde 53 daha yüksek bir teklif.

Oybirliğiyle hissedarlara önerilmesine karar verilen teklifin kabul edilmesi halinde yasal süreç başlayacak ama şimdiden şirketin Oslo Borsası'ndaki hisseleri yaklaşık yüzde 37 oranında değer kazanmış durumda.

Opera

Golden Brick adlı grup tarafından yapılan teklifte en çok dikkat çeken şirket hiç şüphesiz Qihoo 360. Dünyanın sayılı internet güvenlik şirketlerinden biri olan Qihoo 360, 2013 yılında Türkiye pazarına giriş yapmıştı ki son zamanlarda Qihoo 360 reklamlarına daha sık rastladığımızı söyleyebiliriz. Çinli şirket kısa süre önce de 9,3 milyar dolar değerlemesiyle borsadan çıkma kararı alarak dikkatleri üzerine çekmişti.

350 milyon mobil ve masasüstü internet kullanıcısına dokunan Opera, bu tekliften memnun görünüyor ve konsorsiyumdaki Çinli internet şirketleri sayesinde daha hızlı bir büyüme gösterebileceğini belirtiyor.

2012 yılında Opera'nın adı Facebook ile dedikodulara karışmış ama herhangi olumlu bir sonuç çıkmamıştı. Opera son yıllarda AdColony, Bemobi ve Türkiye'den Mobilike satın almalarıyla da gündemimize konu olmuştu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.