Google reklam engelleme uygulamalarını Play Store'dan kaldırma kararından vazgeçti

Google reklam engelleme uygulamalarını Play Store'dan kaldırma kararından vazgeçti

Samsung'un akıllı telefonlarında kullandığı mobil internet tarayıcısı olan Samsung Internet'te resmi olarak reklam engelleme özelliğini devreye almasının ardından üçüncü parti geliştiriciler de Play Store'a geliştirdikleri reklam engelleme uygulamalarını göndermeye başlamış ancak Google tarafından bu hamleleri engellenmişti. Google yaptığı bu hamlede bugüne bir kural değişikliğine gitti.

Popüler reklam engelleme uygulaması Adblock Fast'in geliştiricisi Rocketship'in aktardığına göre Google  şirketin geliştirdiği yeni güncellemeyi kabul etmiş ancak reklam engelleme uygulamaları için birtakım yeni düzenlemeler getirmiş. Çünkü geçtiğimiz hafta içerisinde ''Verimlilik'' kategorisinde bir numayara kadar çıakn Adblock Fast ve Crystal gibi uygulamalar bir anda Google tarafından uygulama mağazasından kaldırılmış ve sözleşmede yer alan ''4.4'' numaralı maddeyi ihlal ettikleri söylenmişti.

Google'ın yeni yayınladığı kurallara göre yalnızca reklam engelleme özelliği bulunan ve kendi başına APK ile çalışan uygulamalar Play Store'dan kaldırılmaya devam edecek. Ancak Firefox, Javelin, Dolphin browser ve Adblock Fast Browser gibi mobil internet tarayıcıları ile uyumlu olarak çalışan reklam engelleme eklentileri Play Store'da yer alabilecek. Yapılan bu kural değişikliğinden sonra Adblock Fast ve Crystal gibi reklam engelleme eklentilerinin tekrar üst sıralara çıkacağını tahmin etmek zor değil.

Görsel Kaynak: RoSonic / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.