Amazon, Ejderha Botu adlı projesiyle FedEx ve UPS gibi lojistik devlerine rakip olacak

Amazon, Ejderha Botu adlı projesiyle FedEx ve UPS gibi lojistik devlerine rakip olacak

Eğer basına sızan bilgiler doğruysa ABD'nin e-ticaret devi Amazon, tarihinin en büyük adımlarından birini atmaya hazırlanıyor. Bloomberg'in ele geçirdiği şirket içi dokümanlara göre Amazon, bu yıl içinde FedEx ve UPS gibi şirketleri saf dışı bırakacak.

Amazon CFO'su Brian Olsavsky, son finansal sonuç açıklamasında Amazon'un kendi lojistik işini yapacağını ancak işbirliği içinde çalıştığı şirketleri saf dışı bırakmak gibi bir planlarının olmadığını söyledi fakat depolama ve lojistik işine sürekli olarak yatırım yapan Amazon'u kendi lojistik ağını kuracağı konusunda çeşitli söylentiler vardı. Bloomberg'in ele geçirdiği bilgiler de Olsavsky'nin açıklamalarının tersini gösteriyor.

Kod adı: Dragon Boat

Söz konusu dokümana göre şirket içinde Ejderha Botu (Dragon Boat) olarak adlandırılan proje direkt olarak FedEx ve UPS gibi dev kargo şirketlerini hedef alıyor. Depolama konusunda robotik sistemleri en iyi şekilde kullanan e-ticaret şirketlerinden biri olan Amazon, bu işte de tam otomasyon ile çalışmayı hedefliyor. Kağıt işlerini ve insan gücünü minimize etmek istiyor.

Daha önce binlerce tır kasası ve 20 tane kargo uçağı alan Amazon'un büyük adımlar attığı malum. Ele geçirilen dökümanların 2013 yılına ait olması Amazon'un bir plan değişikliğine gitmiş olma ihtimalini doğuruyor ancak ortada 400 milyar dolarlık bir pazar var.

Kısacası Amazon'un işe eninde sonunda el atacağını söylemek yanlış olmaz. Zaten İHA (drone) ile teslimat konusunda yatırım yaparak geleceğin kargo düzeninde pay sahibi olmak istediğini şimdiden göstermiş durumda.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.