19 bin üyeye ulaşan Takasyolu üzerinden 2 bin takas işlemi gerçekleştirdi

19 bin üyeye ulaşan Takasyolu üzerinden 2 bin takas işlemi gerçekleştirdi

İkinci el eşyalar için bir tür paylaşım ekonomisi girişimi Takasyolu, isminden müstesna, takas odaklı bir online ilan sitesi. Elden çıkarılmak istenen eşyalar için değiş tokuş ağını ilk kez 2013 yılının Ekim ayında devreye alan Takasyolu, geçen sürede 31 bin ilan ve 19 bin üyeye ulaştı ve bir sonraki aşamada e-ticarete açılmayı planlıyor.

Takasyolu.com tipik bir online ikinci el ilan sitesi şeklinde çalışıyor. Eşyanıza bir değer biçip, varsa takas etmeyi tercih edeceğiniz ürünleri belirledikten sonra ilanınızı ücretsiz bir şekilde sitede yayınlıyorsunuz. Dilerseniz ürün için bir fiyat belirleyip satış seçeneğini de doğrudan ilanınıza ekleyebiliyorsunuz. Ancak takasla, zaten elden çıkaracağınız bir ürünün karşılığında ne alacağınızı bilmiyor olmak, burada ilan vermenin en keyifli tarafı. Bir alıcı olaraksa geri dönüşüm odaklı bir alışverişi tercih ettiğiniz ya da tasarruf ettiğiniz için tüketim değil, değer odaklı davranmış oluyorsunuz. Bu, Takasyolu'nun son dönemde popüler hale gelen benzer mobil ilan uygulamalarından ayrışmasını sağlıyor.

Ozan Aycan, Caner Kızıl ve Ercan Ilık'ın Şubat 2013'ten bu yana üzerinde çalıştığı Takasyolu, yaklaşık 8 aylık bir ön hazırlık sürecinden sonra hayata geçmiş. Bugüne kadar hiç reklam çalışması yapmadan tamamen organik büyüdüğünü söyleyen ekip, Takasyolu üzerinden bugüne kadar 2 bin ürünün takasının yapıldığını belirtiyor. Takasyolu'nu sosyal bir platform olarak tasarlanmış. Site üzerinden üyeleri takip edebilme ve onlarla online mesajlaşma imkanınız var.

takasyolu

Bugün bir ilan sitesi olarak konumlanan Takasyolu, güvenli takas işlemleri için uyarılar ve kullanıcı puanları ile referans sağlıyor. Ancak  ileride "güvenli ve doğru bir ödeme modeli ile" takas ve satış işlemlerine aracı olmayı hedefliyor. Site, bugün reklamlardan gelir elde ediyor.

Takasyolu web öncelikli ancak kullanımı kolay bir mobil uygulamayla hızlı bir şekilde bu ekonominin büyümesine yardımcı olabilir. Takasyolu ve benzer girişimlerin diğer paylaşım ekonomisi girişimleriyle lojistik ya da konaklama alanlarının düzenlenmesi gibi alanlarda iş birlikleri yapması bile söz konusu olabilir. Zira, kaynak tüketim hızımız düşünüldüğünde, çok da uzak olmayan bir gelecekte, sürdürülebilirlik ve tasarruf odaklı girişimler bugün olduğundan çok daha elzem bir rol üstleniyor olacaklar, kanımca.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.