Wired reklam engelleme yazılımına karşı freemium model uygulamaya başlıyor

Wired reklam engelleme yazılımına karşı freemium model uygulamaya başlıyor

Reklam engelleme yazılımlarının yaygınlaşmasıyla yeni bir model denemeye zorlanan yayınlardan en yenisi popüler teknoloji kültür dergisi Wired oldu. Wired.com'un tüm ziyaretçilerinin yüzde 20'sinden fazlasının reklam engelleme yazılımı kullandığını açıklayan yayın, bu sorunla başa çıkacak yeni bir çözümle okurlarının karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Wired bunun için önümüzdeki haftalardan itibaren reklam engelleme yazılımı kullanan okurları engellemeye başlıyor. Bu şekilde içeriği görüntülemenin üçüncü bir yolu olmayacağını belirten Wired'ı okumak için iki seçenek sunuluyor. Bunlardan ilki, reklam engelleyicinizde Wired.com için bir istisna oluşturmanız; böylelikle içeriği tüketmek için reklam görme ön koşulunu kabul etmiş oluyorsunuz.

İkinci seçenekse ücretli haftalık abonelik modeli. Haftalık 1 dolar ödemeyi kabul eden okurların Wired.com'un yeni reklamsız versiyonuna erişmesi mümkün olacak. Aylık 3.99 dolardan ücretlendiren versiyonda gösterim reklamları ya da ad tracker'lar bulunmuyor. Burada daha fazla sayıda içeriğin okurları karşılayacağı da notlar arasında.

Wired'ın reklam engelleyen okurlarını cezalandırmak yerine alternatif çözümler sunması doğru bir seçim gibi görünüyor. Online abonelik modeli ise beklenenin aksine çalışıyor. 2015 son çeyrekte 1.1 milyon dijital aboneye ulaşan New York Times, yalnızca dijital aboneliklerden elde ettiği gelirlerini 193 milyon dolara çıkardığını duyurmuştu. The Times, 2020 yılına kadar bu sayıyı 800 milyon dolara çıkarmayı hedefliyor. Dijital abonelerin toplam abonelerinin yüzde 70'ini oluşturduğu Financial Times ise geçtiğimiz yıl karını üçe katladığını açıklamıştı. İçerik kalitesi ve okur güveni dijital yayıncılıkta da kazanmaya devam edecek gibi görünüyor.

Görsel Kaynak: Wired

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.