Meal Box, yeni abonelik modeliyle günlük siparişlerin yüzde 20'sini karşılıyor

Meal Box, yeni abonelik modeliyle günlük siparişlerin yüzde 20'sini karşılıyor

Geçen yılın ortasında Hasan Aslanoba’dan 800 bin dolarlık yeni bir yatırım ve Tencere.com'un yönetimini devralan Meal Box, abonelik modeliyle büyüme ivmesini artırmak istiyor.

Bireysel ve kurumsal abonelik modeliyle toplu yemek sipariş almaya başlayan Meal Box, doğal olarak daha uygun fiyat etiketiyle müşteri sayısını artırmayı hedefliyor. İlk test sürecinin ardından Ocak ayında devreye alınan modelde 10 kişiye kadar bireysel abonelik, 10 kişi ve üzeri taleplerde kurumsal abonelik imkanı sunuluyor ve en uygun pakette menü fiyatı 13,90'a kadar düşüyor.

Abonelik modeline götüren ilk hamle

Konuyla ilgili bilgi aldığımız Meal Box CEO'su Murat Demirhan, Eylül ayında Turkcell'in Küçükyalı'daki yeni ofisine 5 hafta boyunca toplam 30 bin öğün yemeğini bu modelle sunduklarını ve bu işi takiben abone sistemini açmaya karar verdiklerini paylaşıyor.

En çok Levent, Ataşehir ve Bakırköy bölgelerinden şu ana kadar talep aldıklarını söyleyen Murat Demirhan, hukuk büroları, reklam ajansları, e-ticaret firmaları ve internet girişimlerinin de kurumsal abonelik modelini tercih ettiğini ifade ediyor.

350 aktif abonelik

Demirhan'ın paylaştığı rakamlara göre;

  • İlk 5 haftada kazanılan abone sayısı 500.
  • Şu anda 140'ı kurumsal olmak üzere 350 abone aktif olarak yemek alıyor.
  • İlk etapta abonelerin yüzde 60'ı haftalık abonelik (5 iş günü) modelini tercih etmiş.
  • Günlük abone siparişleri, toplam günlük siparişlerin yüzde 20'sine ulaşmış durumda.
  • Son hafta ortalaması (abone dahil) günlük sipariş sayısı 1,750.
  • İstanbul'da şu anda 28 Meal Box şubesi ve abone servisi için teslimat yapılan 50'den fazla bölge var.

Meal Box'ın bu adımı atarken özellikle yemek (catering) şirketlerinin hedef kitlesi dışında kalan daha küçük şirketleri ve sürekli gelir akışını hedeflediğini söylemek sanırım yanlış olmaz. Diğer yandan İstanbul'da yemek fiyatlarının semtlere göre değiştiği malum ve şu anda gelir seviyesi daha yüksek olan semtlerde Meal Box aboneliğinin kârlı olduğu söylenebilir. Keza paylaşılan bilgiler de bu öngörüyü destekler nitelikte.

Daha önce YemekSepeti'nden ayrıldığını paylaştığımız Meal Box, bildiğiniz gibi bayi (franchising) sistemiyle moto-kuryeler üzerinden sipariş gönderen bir girişim. Kendine has sistemiyle belli bir kullanıcı tabanı yakalayan Meal Box'ın abonelik modelini ne kadar ileri götürebileceğini ve diğer illere açılıp açılmayacağını merakla bekliyoruz. Büyüyen yemek şirketlerinin mevcut kaliteyi koruma imtihanının Meal Box için geçerli olacağını da eklemeden geçmeyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.