LinkedIn işe alma süreci için teknoloji geliştiren Connectifier'ı satın aldı

LinkedIn işe alma süreci için teknoloji geliştiren Connectifier'ı satın aldı

LinkedIn'in bugün açıkladığı çeyrek raporuyla birlikte işverenlerin kendilerine en uygun adayları ve yetenekli çalışanları bulabilmeleri için çözümler geliştiren Connectifier'ı satın aldığı ortaya çıktı. Şirketin Connectifier'ı ne kadar bir değerleme ile satın aldığı ise açıklanmamış.

LinkedIn ise Connectifier'ı sahip olduğu bilgi birikimi ve tecrübe için satın aldığını doğruladı. Connectifier'ın geliştirdiği makine öğrenme tabanlı arama ve eşleştirme algoritması işverenlerin kendileri için en uygun nitelikteki adaya hızlı ve doğru bir şekilde ulaşabilmesine olanak sağlıyor. Connectifier'ı geliştirdiği bu teknolojinin de LinkedIn'in çekirdek teknolojisine entegre edeceği açıklanmış.

Müşterileri arasında Dropbox, eBay, Facebook, Netflix, PayPal, Salesforce, Twitter ve VMware gibi dev teknoloji şirketleri bulunan Connectifier bugüne kadar toplamda 11,7 milyon dolar yatırım almıştı. Şirketin kurucu ortağı John Jersin'ın aktardığına göre Connectifier'ın tüm ekibi LinkedIn'e dahil olmayacak. Yalnızca araştırma ve geliştirme ekibi LinkedIn'ın San Francisco'daki yetenek çözümleri ürün bölümüne dahil olacak, bunun yanında Connectifier da müşterilerine hizmet vermeye devam edecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.