JustEat, Rocket Internet'in 4 yemek sipariş girişimini 125 milyon euroya satın aldı

JustEat, Rocket Internet'in 4 yemek sipariş girişimini 125 milyon euroya satın aldı

Londra merkezli yemek siparişi girişimi JustEat, Rocket Internet'in elindeki 4 girişimi satın aldığını duyurdu ve şirketin Londra Borsası'na kayıtlı hisseleri yüzde 7 değer kazandı.

Bu satın almayla Foodpanda Group'a bağlı Brezilya ve Meksika girişimleri (hellofood Brazil ve hellofood Mexico) ile Rocket Internet'e bağlı İspanya (La Nevera Roja) ve İtalya (PizzaBo & hellofood Italy) girişimleri JustEat'e geçmiş oldu. Toplam satış bedeli ise 94.7 milyon sterlin (€125mlyn - $138mlyn) olarak kayıtlara geçti.

Bu satın alma yatırımcılardan da ilgisini çekti ve JustEat'in hisseleri yüzde 7, Rocket Internet'in Frankfut Borsası'ndaki hisseleri de yüzde 6 civarında artış gösterdi. justeat

2001 yılında kurulan ve şimdiye kadar Birleşik Krallık ve Danimarka'da hizmet veren JustEat, Mayıs 2015'te de Menulog’u 445 milyon sterline satın aldığını açıklamıştı. Bu satın almayla JustEat'in küresel açılım hedefi de ciddi bir başlangıç yapmış oldu.

Rocket Internet, satılan girişimleri 'yalnızca paket sipariş yapmayan girişimler' paydasında değerlendiriyor ve stratejik bir çıkış yaptığını gösteriyor. JustEat ise bu girişimlerden 2017'de vergi ve amortisman öncesi 5 milyon sterlin, 2018'te ise 10 milyon sterlin kazanacağını hesaplıyor. Bu alışverişten kimin daha karlı çıkacağını ise elbette zaman gösterecek.

Son olarak Mayıs 2015'te satın YemekSepeti.com da satın alan Delivery Hero'nun bu yıl içinde borsaya açılmayı planlandığını da hatırlatalım

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.