Apple Music Türkiye'de

Apple Music artık Türkiye'de. Apple'ın ilk kez WWDC 15'te tanıttığı ve geçtiğimiz Haziran ayında sunmaya başladığı Spotify rakibi online müzik dinleme servisi, bugünden itibaren Türkiye'den kullanıcılara açıldı.

Apple'ın yeni müzik servisiyle ilgili ilk bilmeniz gereken üç aylık ücretsiz deneme fırsatıyla sunuluyor olması. Bu sürenin ardından servisi kullanmaya devam etmek isterseniz bireysel kullanıcılar için aylık 9,99 TL; aileler içinse 14,99 TL'den ücretlendiriliyor. Apple, daha önce Türkiye'ye de açılan bir diğer müzik dinleme servisi Tidal'dan farklı olarak, müşterilerini sadece fiyat farkı nedeniyle Spotify'a kaptırmak istemiyor gibi görünüyor. Zira Apple Music fiyatları Spotify'ınkilerle aynı.

apple music

Nasıl kullanılır?

Apple Music uygulamasını kullanmaya başlamaksa oldukça kolay. Zira uygulama geçtiğimiz Haziran ayında yayınlanan  iOS 8.4 güncellemesiyle iPhone'larda varsayılan müzik uygulaması olarak yer almaya başlamıştı. Apple Music'i kullanmak için yapmanız gereken mobil cihazınızdan Music uygulamasına gitmek.

Apple Music kullanıcının zevklerine göre müzik önerilerini iyileştirme iddiasında olan bir uygulama, tıpkı Spotify gibi. Bu nedenle uygulamayı ilk açtığınızda sunulan müzik türleri ve sanatçılar arasından size en yakın olanları seçmeniz gerekiyor. Uygulamanın For You bölümünü sizin için özelleştiren Apple Music'te yeni müzikleri keşfetmeniz, çalma listeleri oluşturmanız ve bunları My Music bölümünde görüntülemeniz mümkün.

Beats 1 canlı radyo yayını Türkiye'de

Apple Music'i diğer servislerden ayıran önemli bir farkı ise canlı radyo yayını. Beats 1 adındaki radyo istasyonunu da Türkiye'ye açan Apple, burada üç ülke ve stüdyodan yayın yapıyor.  Los Angeles'ta Zane Lowe, New York'ta Ebro Darden ve Londra'da Julie Adenuga'nın yayınlarına bugüne kadar Pharrell Williams, Drake, St Vincent, Haim, Elton John ve Josh Homme gibi popüler isimler katılmıştı. Yayına Music uygulaması içinde Radio bölümünden ulaşabilirsiniz.

Kütüphanesinde 30 milyondan fazla şarkı olduğu iddia edilen Apple Music, Türkiye'nin en popüler müzisyenleriyle de anlaşmış. Sıla, Ceza, Cem Adrian, Sezen Aksu, Hande Yener, Orhan Gencebay ve Ahmet Kaya bu isimlerden bazıları. Serviste Türkiye için hazırlanmışHalk, Sanat Müziği gibi türler de bulunuyor.  Apple'ın erişimi düşünüldüğünde servisin yerelleşme konusunda Türkiye'de rakiplerini yakalayacağı hatta onların bir adım önüne geçebileceği bile söylenebilir.

Apple Music yayına başladığı 100 ülkede ücretli sunulduğu dört ay içinde 10 milyon ücretli aboneye ulaşmıştı. Spotify ise geçtiğimiz Haziran ayında toplam 20 milyonu ücretli olmak üzere 75 milyon kullanıcısı olduğunu açıklamıştı. Yaklaşık 7 aylık bir sürede bu başarıyı elde eden Apple Music'in, Spotify'ın en güçlü rakibi olduğu aşikar. Türkiye içinse yarış şimdi başlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.