Rocket Internet'in emlak girişimi Lamudi'ye 29 milyon euro yatırım

Rocket Internet'in emlak girişimi Lamudi'ye 29 milyon euro yatırım

Rocket Internet'in emlak alım satım ve kiralama listemesi yapan girişimi Lamudi, 29 milyon euro yatırımla Latin Amerika ve Asya'daki büyümesini hızlandırmaya hazırlanıyor.

2013 yılı sonunda Rocket Internet tarafından kurulan Lamudi, Asia Pacific Internet Group (APACIG) altında faaliyette olan bir girişim. APACIG ise Rocket Internet'in yanısıra Ooredoo, Holtzbrinck Ventures ve Tengelmann Ventures tarafından kurulan ortak bir grup şirketi.

Gelişen pazarlarda faaliyet gösteren ve pazar liderliğini hedefleyen Lamudi, Asya, Latin Amerika, Orta Doğu ve Afrika'da 30'dan fazla ülkede hizmet veriyor. Emlak pazarı gibi önemli bir dikeye odaklanan girişim son olarak Şubat 2015'te 16 milyon euro ile desteklenmişti ve bir yıl sonra gelen 29 milyon dolarlık yatırım hedeflerin daha da büyüdüğüne delalet ediyor.

Hem APACIG CEO'su Hanno Stegmann hem de Lamudi Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Paul Philipp Hermann, gelişen pazarlardaki emlak piyasasından gayet memnun gözüküyor. Meksika ve Filipinler'in en büyük emlak platformunu oluşturmak istediklerini söyleyen Hermann, yeni yatırımın bu hedefi yakalamakta oldukça faydalı olacağını paylaşıyor.

Lamudi 2015'te yüzde 460 gibi yüksek bir büyüme oranı yakalasa da bu oran öngörülerle paralellik taşıyor. Zira yeni gelişen pazarlarda ilk yıllardaki büyüme oranının yüksek olması çok sürpriz değil. Tabi bu gerçek Lamudi'nin işinin kolay olduğu anlamına da gelmiyor.

Rocket Interneti, Lamudi ile gelişen bir pazar olarak görmediği için mi Türkiye'ye adım atmıyor yoksa pazardaki rekabetten mi çekiniyor bilmiyorum. Ancak önümüzdeki yıllarda bu güçlerin birbiriyle karşılaşacağı gibi bir his taşıyorum...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.