Youtube canlı 360 derece video yayını özelliği üzerinde çalışıyor

Youtube canlı 360 derece video yayını özelliği üzerinde çalışıyor

Geçtiğimiz Mart ayında 360 derece videolara destek vermeye başlayan Youtube, Buzzfeed'in ulaştığı bilgilere göre şimdi de canlı 360 derecelik videolara yer vermek için çalışmalara başladı.

360 derece çekim yapabilme özelliğine sahip kamera üreticileriyle bir araya gelen Youtube, geliştireceği altyapı için görüşmelere başlamış. Çünkü şu anki teknoloji ile 360 derecelik video yayını yapabilmenin önünde birtakım teknik engeller bulunuyor. Hem üreticiler hem de video yayın platformları tarafında bulunan bu handikapların aşılması için de şirket hem kendi içinde çalışmalar başlattığı hem de üreticilerle bir araya gelerek çözümler üretmeyi planladığı aktarılan bilgiler arasında.

Haziran ayında Google Cardboard desteğini yayına alarak kullanıcıların akıllı telefonlarını basit birer başlığa dönüşterek 360 derece videoları deneyimleyebilmesinin önünü açan şirket bunun ardından Kasım ayında "sanal gerçeklik videoları" adını verdiği özelliği devreye alarak yine Google Cardboard kullanıcılarının 360 derece videoları daha sürükleyici ve etkileyici bir biçimde izleyebilmesini sağlamıştı.  Youtube'un canlı 360 derece video yayını özelliğini ne zaman yayına alacağı ise bilinmiyor.

Görsel Kaynak: JuliusKielaitis / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.