Yazılım ürünlerini girişimlere göre listeleyen Siftery, 4 milyon dolar yatırım aldı

Yazılım ürünlerini girişimlere göre listeleyen Siftery, 4 milyon dolar yatırım aldı

Teknoloji girişimlerinin hangi yazılım ürünlerini kullandığını listeleyen Siftery, 4 milyon dolar tutarında tohum yatırımı aldı. Felicis Ventures, Founders Fund ve Venrock ile birlikte açıklanmayan diğer yatırımcıların katıldığı turla birlikte Siftery'nin büyümeye devam etmesi ve bir öneri platformu haline gelmesi planlanıyor.

Product Hunt başta olmak üzere geçtiğimiz Ocak ayında tanıtıldığı (Webrazzi dahil) platformlarda yoğun ilgi gören Siftery kullanımı oldukça kolay bir platform. Kurumsal e-posta’nızla giriş yaparak herhangi bir yazılım aracının hangi girişim(ler) tarafından kullanıldığını görüntüleyebiliyor ya da şirket bazlı arama yapabiliyorsunuz. Siftery’de bugün 130 bin şirketin kullandığı 5 bin yazılım ürünü listeleniyor.

Şirket ve ürün sayısının artması Siftery'nin şirketlerin işine yarayabilecek yeni ürün önerileri sunmasını sağlayacak. Ürünler bazında şirketleri kıyaslayan Siftery, aynı kategoride çok sayıda ortak ürün kullanan şirketler arasında farklı ürünleri tespit edip, bunları kullanmayan şirketlere önermeyi planlıyor.

Yeni ürünleri keşfedip kullanmak isteyen girişim/şirketlerin ilk adresi haline gelmesi Siftery'ye ürün tedarikçileri tarafında toplu alım gücü de sağlayabilir. Girişim ilerleyen zamanlarda bu tip bir gelir modeli kurgulamayı planlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.