Arya'dan yatırım alan Bardabas'ın online kutu abonelik sistemi Türkiye'de nasıl tuttu?

Arya'dan yatırım alan Bardabas'ın online kutu abonelik sistemi Türkiye'de nasıl tuttu?

Online kutu aboneliği sistemiyle çalışan çoğu girişimin başarısına şüpheyle bakılabilir ancak bu, bazı istisnaların olmadığı anlamına gelmiyor. 2013 yılında Türkiye'de faaliyete başlayan Bardabas, çocukları hedeflemesi ve özenli çalışmasıyla kaideyi bozan bir girişim.

Üçüncü yılına girerken Türkiye pazarındaki hızlı büyümesini devam ettiren girişim, bu başarısıyla geçtiğimiz Eylül ayında kadın girişimcilere odaklanan Arya Kadın Yatırım Platformu'ndan yatırım aldı.

Yeter ki çocuklar evde aktivite yapsınlar”diyen Saba Karabey Bener tarafından kurulan girişim bu vaadi evinize her ay yeni bir aktivite kurusu göndererek yerine getiriyor. Çocukların yeni aktivite iştahına yetişemeyen ebeveynelere adeta bir can simidi gibi sunulan kutulardaki her bir aktivite Bardabas'ın uzman ekibi tarafından hazırlanıyor. (Çocukların kutu açma tutkusuna örnek olması açısından YouTube'un en çok kazanan özel kanallar listesini görmenizi tavsiye ederim)

Tümü kadınlardan oluşan ekipte pedagog, çocuk gelişim uzmanı, sanatçı ve anneler yer alıyor. İlk etapta çocuklar için aktivite kutuları sunan Bardabas, Arya'dan aldığı destekle birlikte geçtiğimiz yıldan itibaren bebekler için de kutular sunmaya başladı. Arya'nın verilerine göre Bardabas'ın satışları bu geliştirmeyle neredeyse ikiye katlandı.

Yine Arya'dan aldığımız bilgilere göre Bardabas, bugün 41 bin aktif kullanıcıya sahip ve Ocak 2016 itibariyle abone sayısı iki bini geçmiş durumda. Türkiye'nin tüm illerinden aboneleri olan Bardabas, bu yıl yurt dışına gönderim yapmaya başlamış. 2016'da yüzde 200 oranında büyümesi beklenen Bardabas'ın bu yılki hedefleri arasında Arap Yarımadası'na açılmak da var.

barbadas1

Bardabas'ın daha büyük reklam bütçesiyle hareket eden piyasadaki rakiplerine karşı daha fazla aboneye sahip olmasında, kullanıcıları açısından bir "sevgi markası" haline gelmiş olmasının payı olduğunu söylüyor Arya Direktörü Deniz Duygu. Bununla birlikte Bardabas'a yatırım yapmalarında girişimcisi Saba Karabey Bener'in hedef kitlesiyle yaşayan ve gelişen bir girişimci olmasının en önemli faktör olduğunu belirtiyor. Bebek/çocuk sektörü gibi hızlı büyüyen bir sektörde girişimin ürün gamı ve coğrafi açıdan ölçeklenmeye müsait oluşu da etkenler arasında.

Bardabas'ın 2016 yılı planları arasında çocuklar ve anneleri için mobil uygulama geliştirmek de var.

Türkiye'deki ilk yatırımını 2014 yılında Inovent'in katılımıyla Surgitate'e yapan Arya ile ilgili daha detaylı bilgiyi Webrazzi Summit 2015 oturumuna katılan Kurucusu Ahu Serter'den dinleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.