Samsung Android telefonlarda kullandığı tarayıcısına reklam engelleme özelliği ekledi

Samsung Android telefonlarda kullandığı tarayıcısına reklam engelleme özelliği ekledi

Masaüstü platformlarda uzun süredir kullanıcılar tarafından yaygın olarak kullanılan reklam engelleme yazılım ve eklentileri, geçtiğimiz yıldan bu yana mobil platformlarda da  geniş kullanıcı kitlelerine ulaşmaya başladı. Son olarak Samsung da Android tabanlı telefonlarında yüklü gelen internet tarayıcısına reklam engelleme özelliğini eklediğini duyurdu.

Samsung'un yaptığı açıklama göre Android tabanlı akıllı telefonlarını kullanan ve işletim sistemi sürümü Android Lollipop ve üstü olan kullanıcıların için bir güncelleme yayınladığını açıkladı. Söz konusu tarayıcı ise Samsung akıllı telefonlar ile birlikte yüklü olarak kullanıcılara sunuluyor. Samsung kullanıcıları bundan böyle reklam engelleme fonksiyonunu tarayıcılarında aktif hale getirerek hem internet sitelerini daha hızlı yüklüyebilecekler hem de daha az veri tüketmiş olacaklar.

Yayıncıların birçoğu ise reklam engelleme yazılımlarına karşı cephe almış durumda. Yahoo, e-mail servisini kullanan kişilerde reklam engelleme servisi tespit ettiği anda uyarı ekranı çıkarmaya başlamış ve Yahoo'ya erişimlerini şartlı olarak durdurmuştu. Aynı şekilde yayıncıların Samsung'a nasıl tepki vereceği şu an için belirsiz ancak reklam engelleme yazılımlarının mobil platformlarda ilk başta yakaladığı ilgiyi devam ettiremediğini de söyleyebiliriz.

Apple'da iOS 9 ile birlikte Safari'nin mobil versiyonuna reklam engelleme özelliğini eklediğini ve geliştiricilerin de SDK kullanarak eklentiler yazabileceğini duyurmuştu. İlk başlarda App Store'da tepe noktalarda kalan reklam engelleme uygulamaları daha sonra kullanıcılardan gördüğü yoğun ilgiyi kaybetmişti. Android için reklam engelleme yazılımlarına bir alternatif olarak Adblock Fast'i de deneyebilirsiniz.

Görsel Kaynak: Twin Design / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.