Sesli aramaları analiz eden Pindrop Security, Google Capital liderliğinde 75 milyon dolar yatırım aldı

Sesli aramaları analiz eden Pindrop Security, Google Capital liderliğinde 75 milyon dolar yatırım aldı

Dikeyde önemli teknolojilere yatırım yapan Google, bu kez Google Capital ile Pindrop'un 75 milyon dolarlık yatırımına liderlik etti.

Atlanta merkezli Pindrop Security, telefon aramalarındaki sahtekarlıklara karşı kurumsal şirketlere hizmet sunan bir güvenlik şirketi. Gelen aramaları çağrı tipi (mobil, karasal, VOIP), konum ve cihaz özelinde inceleyerek arama yapan tarafın sahtekarlık risk puanını çağrı merkezi yetkilisine aktarıyor.

2011'de kurulan Pindrop, ABD'nin önemli sigorta şirketleri, bankalar ve kamu kuruluşları tarafından da kullanılıyor. Bu sayede geniş bir kullanıcı kitlesinin sesini ve aramalarını analiz edebiliyor. Şimdiye kadar 360 milyondan fazla aramayı analiz eden Pindrop, değerlendirmelerini 147 kritere göre yapıyor ve 'arama parmak izi' olarak adlandırdığı bu teknolojiyi patentlemiş bulunuyor.

Sesle-arama

Şimdiye kadar Andreessen Horowitz, Felicis Ventures, Institutional Venture Partners gibi yatırımcılardan 45 milyon dolar yatırım alan Pindrop'un hedefinde küresel açılımını hızlandırmak var.

Google'ın Pindrop'u ilerleyen dönemde satın alıp almayacağını bilmiyoruz. Fakat şunu söyleyebiliriz ki sesle arama teknolojilerini kullanan Google için bu durum pek de uzak bir ihtimal olmaz.

Günümüzde ses tonumuzun bir kimlik yerine geçmesi küçük çaplı güvenlik aşamalarını kaldırsa da ilerleyen zamanda Amazon Echo gibi ürünlerle daha etkili bir kimlik doğrulama aracı olacağını söyleyebiliriz. Böyle bir durumda sahtekarlıkların da aynı oranda artmasını beklemek elbette sürpriz olmaz.

Pindrop gibi teknolojilerin konuşmaları analizlerini pazarlama amaçlı değerlendirip değerlendirmediği ise ayrı bir tartışma konusu olabilir...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.