Popüler P2P para transferi uygulaması Venmo ödeme özelliğini devreye alıyor [Güncellendi]

Popüler P2P para transferi uygulaması Venmo ödeme özelliğini devreye alıyor [Güncellendi]

Peer to Peer (P2P) para gönderme deyince akla ilk gelen uygulamalardan biri olan Venmo, ödemeler alanına açılıyor. Quartz'ın haberine göre Pay With Venmo adındaki yeni özelliğini bugün duyuracak olan Venmo'nun ilk adımı uygulama için satın almalar olacak.

Aşina olmayanlar için Venmo, kişiselden ziyade sosyal bir finans uygulaması olarak tanımlanabilir. Zira bir sosyal ağ gibi arkadaşlarınızı ekleyebildiğiniz (Venmo'ya Facebook ile giriş yapabiliyorsunuz) Venmo'da hesabı paylaşmak, kira ya da fatura gibi ödemeler için uygulamayı açıp ilgili arkadaşlarınızı seçmeniz yeterli. Ücretsiz sunulan Venmo üzerinden para gönderip almak da en az mesajlaşmak kadar kolay. Hal böyle olunca uygulama öncelikli pazarı ABD'de gençler arasında oldukça popüler. Uygulamanın 2014 yılındaki işlem hacminin 2,4 milyar dolara ulaştığı belirtiliyor.

2009 yılında kurulan Venmo, popülerliğine rağmen gelir yaratma becerisi konusunda bugüne kadar sıklıkla eleştirilmişti. Venmo'nun ana şirketi PayPal'ın bu yönde adımlar atması ise geçtiğimiz yıldan bu yana bekleniyordu. PayPal'ın ve eBay'in geçtiğimiz yıl tamamlanan ayrılma sürecinin ardından PayPal, Venmo üzerindeki geliştirmelere hız veriyor gibi görünüyor.

venmo app

Venmo'nun yeni Pay With Venmo özelliği, online alışverişlerde diğer ödeme seçeneklerinin yanında belirecek ve Venmo kullanıcıları dilerlerse alışverişlerini, kart bilgilerini vs girmek yerine Venmo üzerinden yapıyor olacaklar. (İlgilenenler için Pay With Venmo GitHub'da da yer alıyor) Belirttiğimiz gibi özelliğin ilk etapta yalnızca uygulama içi satın almaları kapsaması bekleniyor.

Bu, Venmo'nun halihazırda Apple Pay'in iddialı olduğu bir alana giriş yapmasıyla ilginç bir gelişme özellikle Apple'ın Venmo benzeri bir P2P ödeme sistemi üzerinde çalıştığı haberleri düşünülünce. Pay With Venmo opsiyonunun ilerleyen zamanlarda PayPal üye iş yerlerine açılması da bekleniyor.

Konuyla ilgili Venmo tarafından gelen açıklamalar doğrultusunda haberimizi güncelliyor olacağız.

Güncelleme: Venmo beklendiği gibi uygulama içi satın almalarla ödemeler alanına giriş yaptığını duyurdu. Detaylar için bağlantıyı izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.