iPhone satışları yavaşlasa da Apple ilk çeyrekte yine gelir rekoru kırdı

iPhone satışları yavaşlasa da Apple ilk çeyrekte yine gelir rekoru kırdı

Apple 2016 yılının ilk mali çeyrek sonuçlarını resmi olarak açıkladı. 26 Aralık 2015 tarihi itibariyle kapanan ilk mali çeyrekle ilgili verileri Apple CEO'su Tim Cook bizzat aktardı. 

Apple'ın ilgili çeyrekte elde ettiği toplam gelir 75.9 milyar dolar oldu. Şirket net gelirini ise 18.4 milyar dolar olarak açıkladı. Hisse başına net gelir ise 3.28 dolar olarak açıklandı. Apple CEO'su Cook, Apple'ın en çok teslimat kaydettiği çeyreklerden birinde iPhone, Apple Watch ve Apple TV rekorlarına dikkat çekti. Bununla birlikte Apple ürünlerinden oluşan iOS işletim sistemli ekosistemde şu anda 1 milyar adet aktif cihaz sayısına (son 90 günde aktif olan iPhone, iPad, Mac, iPod touch, Apple TV ve Apple Watch'ların sayısı) ulaşıldığını da duyurdu.

Apple, ilk çeyrekte 74.8 milyon adet iPhone satmayı başardı. Geçtiğimiz yıl aynı çeyrekte satılan iPhone sayısı ise 74.5 milyon adetti. Bu iyi rakamlara rağmen, 2007 yılından bu yana Apple'dan ilk kez iPhone satışlarında yavaşlayan bir satış grafiği görülmüş oldu. Artış ilk kez geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1 civarında kaldı.

Apple, 2015 yılının son 3 ayında 16.1 milyon adet iPad, 5.3 milyon adet Mac satmayı başardı. Ancak Apple'ın hem iPad hem de Mac ürünlerinde geçtiğimiz yılın aynı zamanlarına göre bir düşüş görüyoruz. Ancak Apple'ın ana gelir kalemlerinde yine her çeyrekte olduğu gibi aslan payını iPhone ürünleri almış oldu.

Apple'ın 2016 yılının ikinci mali çeyreğinden gelir beklentisi ise 50 ile 53 milyar dolar arasında olarak açıklandı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.