HopSkipDrive, çocukların Uber'i olmak istiyor

HopSkipDrive, çocukların Uber'i olmak istiyor

HopSkipDrive.com, çocuklarını okuldan veya kurstan arabasıyla almak zorunda olan ebeveynlerin yardımına koşuyor. Üç tane çalışan anne tarafından kurulan girişim, Uber modelini dikey bir alanda başarıyla uyguluyor.

Servis taşımacılığı kullanılsa bile, çocukların okuldan veya kurstan alınması veya bir yerden başka bir yere götürülmesi ayrı bir sorun halini alabiliyor. HopSkipDrive da bizzat kurucularının ihtiyacı neticesinde ortaya çıkan bir girişim ve özellikle büyük şehirlerdeki anne babalara zaman kazandırmak istiyor.

HopSkipDrive uygulamasını kullanan ebeveynler sürücüyü seçip uzaktan yönlendirme yapabiliyor. Çocuğuyla gerekli bilgileri paylaşıp, mobil uygulama üzerinden de yolculuğu takip edebiliyor.

Uber-Hopskipdrive-2

Sürücülere parmak izi kontrolü yapıyor

Güvenilir bir hizmet sunma iddiasındaki HopSkipDrive, şoförlerin parmak izi kaydını dahi kontrol ediyor. Uber'de 3 gün kadar süren sürücü onay sistemi ayrıntılı incelemeler nedeniyle HopSkipDrive'da 2-3 haftaya kadar uzuyor.

Los Angeles merkezli girişimin Uber modelini uyguladığı malum ama Uber'in Los Angeles'taki eski genel müdürü Eyal Gutentag'ı işe almış olması bu durumu daha da pekiştiriyor. Ama HopSkipDrive'ın farklı yönleri de yok değil.

HopSkipDrive'da sürücüler Uber'den farklı olarak kendi çocuklarını da taşıyabiliyor. Çocuklara refakat edip ebeveynlerle sıkı bir iletişim kuruyor.

Hassas bir dikeye giriş yapan HopSkipDrive'ın Salı günü 10 milyon dolarlık bir yatırım açıklaması bekleniyor. FirstMark Capital önderliğindeki bu yatırımla girişimin 1 yıldan kısa sürede aldığı yatırım tutarı 14,1 milyon dolara yükselecek.

Toparlayacak olursak, Uber taksi taşımacılığına yıkıcı bir etki yaptı ama Uber modelini farklı dikeylerde kopyalayan girişimlerin de Uber'in alanını daraltmak istediğini söyleyebiliriz. HopSkipDrive da bunun ne ilk ne de son örneği. Benzerleri için bkz: Shuddle, Kango vs...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.