Foursquare sosyal seyahat planlama aracı Trip Tips'i tanıttı

Foursquare sosyal seyahat planlama aracı Trip Tips'i tanıttı

Bulunduğunuz konuma yakın yerleri keşfetmenizi sağlayan Foursquare, bu kez uzak rotalara odaklanan ürünle karşımızda. Trip Tips adlı yeni seyahat planlama aracını tanıtan Foursquare, arkadaşlarınızın tavsiyelerini sizin yerinize alıyor.

Foursquare web sayfası ve mobil uygulamasından erişilebilen Trip Tips'i kullanmaya gitmeyi planladığınız destinasyonu girerek başlıyorsunuz. Kalacağınız süre ya da seyahatle ilgili spesifik bir detayı girerek, arkadaşlarınızla paylaşmaya hazır bir bağlantı oluşturuyorsunuz. Ardından bu bağlantıyı Facebook ya da Twitter hesaplarınızda paylaşmanız gerekiyor.

paris

İşin liste oluşturma kısmıyla ise Foursquare ilgileniyor. Bağlantıyı takip eden arkadaşlarınız burada kendi tavsiyelerini paylaşıyor ve Foursquare tüm bu tavsiyeleri bir liste ve haritada bir araya getiriyor. Seyahat listeniz telefonunuza otomatikman kaydediliyor. Listeye tavsiyeleriyle katkıda bulunanlar da dilerlerse bu listeyi kaydedebiliyorlar.

Foursquare kısa bir süre önce aldığı 45 milyon dolar yatırımla değerlemesini düşürmüştü. Trip Tips, CEO Dennis Crawley'nin ayrılmasının ardından gelen bu koltuğa oturan Jeff Glueck'in ilk icraatı olma özelliğinde.

Trip Tips'in bize ilk düşündürdüğü Foursquare'in Trip Advisor'a benzer bir servis geliştirebileceği. Henüz lanse edilen ürünün bu yönde evrilip evrilmeyeceğini, kullanıcılar tarafından göreceği ilgi belirleyecek gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.