Apple'ın elektrikli otomobil projesi dönüm noktasında, işe alımlar bir süre durduruldu

Apple'ın elektrikli otomobil projesi dönüm noktasında, işe alımlar bir süre durduruldu

apple-car Apple'ın bugüne kadar ne yalanladığı ne de doğruladığı elektrikli otomobil projesiyle ilgili projeye yakın bir kaynak Apple Insider'a önemli bilgiler aktardı. Kaynağın iddiasına göre proje önemli bir dönüm noktasında ve işe alımlar ikinci bir emre kadar durduruldu.

Apple'ın iCar ya da "Project Titan" kod adıyla anılan elektrikli otomobil projesi üzerinde birkaç yıldır çalıştığı konuşuluyordu. Son olarak yılbaşı döneminde şirketin baş tasarım müdürü Jonathan Ive proje ekibini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi almış ancak kaynağın aktardığına göre Jonathan Ive projenin geldiği noktadan oldukça memnuniyetsiz bir halde ve bunu da tüm ekiple paylaşmış. Hatta ikinci bir emire kadar projeye yeni kişilerin dahil edilmesini durdurmuş. Apple Insider'ın ulaştığı kaynağın aktardığına göre proje tekrardan ciddi bir değerlendirilmeye alınmış.

Elon Musk'da geçtiğimiz haftalarda Apple'ın elektrikli otomobil projesini "herkesin bildiği, açık bir sır" olarak nitelendirmiş ve bu tarzdaki projelerin gizlenmesinin zor olduğunu verdiği röportajda belirtmişti. Uzmanlara göre Apple'ın elektrikli otomobil projesinde yaklaşık 1000 kişilik büyük bir ekip çalışıyor. Uzun süre Project Titan'ın mühendislik bölümün müdürlüğünü üstlenen Steve Zadesky de geçtiğimiz hafta görevinden ayrılmıştı, Zadesky her ne kadar bu ayrılığı ''kişisel'' nedenlere bağlamış olsa da bu ayrılığın ürünün yöneticiler tarafından yeterince iyi bulunmadığı ve mevcut hali üzerinde sert tartışmalar yapıldığı için olduğu belirtiliyor.

2019 yılında projesini tamamlayı hedefleyen Apple ise ciddi üretim sorunları ile karşılaştığı için diğer şirketlerle işbirliği yollarına gidebileceği hatta BMW ile i3 modeli üzerinde çalışmalar yapmak için görüşmeler yaptığı belirtiliyor. Projenin gideceği noktanın önümüzdeki aylarda netlik kazanması bekleniyor.

Görsel Kaynak: withGod / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.