Digitallence, Kinect tabanlı ürünleriyle fark yaratma amacında

Digitallence, Kinect tabanlı ürünleriyle fark yaratma amacında

Bir Türk girişimi olan Digitallence, Microsoft'un Kinect kamerası üzerine geliştirdikleri ürünlerle farklı işlere imza atma amacında.

Kinect'in iskelet hareketlerini tanımadaki yeteneklerini birbirinden çok farklı iki amaç için kullanarak bu alanda yapılabilecek ne çok iş olduğuna dikkat çekmeyi de umuyorlar. Bunlardan ilki, etkinlik bazlı pazarlama faaliyetleri için geliştirilen bir oyun.

Oyun motoru olarak Unity ve video animasyon için After Effects kullanılan bu oyun offline dünya ile online dünyayı bir araya getiren kurgusu ile dikkat çekiyor. Oyuna katılmak için belli bir hashtag ile tweet atmak gerekiyor. Bu tweet ile oyuncu listesine eklendikten sonra sıra dans yeteneklerinizi göstermeye geliyor. Just Dance benzeri diyebileceğimiz bir deneyim sunan oyun ile keyifli bir yarışmada yer alan kullanıcılarınızı nasıl ödüllendireceğiniz tamamen size kalmış.

digitallence-dance

Diğer ürünleri ise Vexrob isimli bir sanal fizik tedavi asistanı. Fizik tedavi ülkemizde de yükselen bir trende sahip meslek dalı ve maliyetleri sebebiyle erişimi çok da kolay olmayan bir hizmet. Vexrob, herhangi bir insan desteğine ihtiyaç duyulmaksızın, eğlenceli bir şekilde fizik tedavi programınızı yine Kinect aracılığı ile yapmanızı ve başarımınızı raporlamayı sağlıyor. İlk etapta sisteme girilen egzersiz hareketlerini Kinect ve bilgisayarınızın olduğu herhangi bir yerde yapabilirsiniz. Sistem egzersizlerdeki performansınızı kaydediyor ve bunu ilgili uzmanlara raporlayabiliyor. Böylelikle hastalar zaman ve mekandan bağımsız olarak tedavi olurken, hastaneler daha az kaynakla daha çok hizmet ve dolayısıyla gelir elde edebiliyor. Vexrob ile ar-ge inovasyon desteği alan Digitallence deneme yapmak isteyenleri bekliyor.

vexrob

Son dönemde sayıca artan inkübasyon ve hızlandırma merkezleri, melek yatırım ağları ve girişimci etkinlikleri ile iyice hareketlenmeye başlayan Türk girişim ekosisteminde eksikliği hissedilen türden bir iş yapıyor Digitallence. Bu yolda tecrübelerini paylaşmak ve bir hareket oluşturmak istiyorlar. Umarım bu çabaları karşılığını bulur ve gerçekten geleceğin önemli alanlarından biri olan sanal gerçeklik konusunda üretim yapan bir ülke olmamıza katkı sağlarlar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.