Her 6 oyun geliştiriciden biri VR oyunları geliştiriyor

Her 6 oyun geliştiriciden biri VR oyunları geliştiriyor

Oculus Rift, HTC Vive, PlayStation VR için günleri sayarken, Game Developers Conference'da yapılan bir anket 6 oyun geliştiriciden sadece biri sanal gerçeklik odaklı oyunlar üstünde çalışıyor.

Oyun geliştiricileri arasında yapılan bu anketin, oyunların geleceğinin sanal gerçeklik gözlüklerinden geçeceğini iddia edenlerin de aklını biraz karıştırabilir. Çünkü 2 binden fazla oyun geliştiricinin yanıtladığı soru beklentilerin bir hayli altında kalmasına sebep oldu.

Araştırmayla oyun geliştiricilerin VR gözlükleri konusunda hangi platformda en çok çalıştıkları da belli oldu. Buna göre geliştiricilerin yüzde 52'si PC platformu için, yüzde 27'si PlayStation için yüzde 23'ü ise Xbox için çalışıyor. Nintendo Wii U içinse rakam yüzde 5'te kalıyor.

Geçen sene düzenlenen Game Developers Conference bünyesinde düzenlenen benzer ankette VR oyunu geliştiren şirket sayısı yüzde 7, bir sonraki oyununda VR desteği düşünen oyun şirketi sayısı ise yüzde 6'ydı. Rakamlar her ne kadar artmış olsa da oyun geliştiricilerin biraz temkinli olduğu ve ataklara ürünler ve ilk örnekler piyasaya çıktıktan sonra başlaması bekleniyor. Bununla beraber bu yaz gerçekleştirilecek E3 fuarına da sanal gerçeklik gözlüklerinin damga vuracağını tahmin ediyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.