E-posta pazarlama girişimi Constant Contact 1,1 milyar dolara satıldı

E-posta pazarlama girişimi Constant Contact 1,1 milyar dolara satıldı

E-posta pazarlaması girişimlerinden Constant Contact'ın Endurance International tarafından satın alınması resmiyete kavuştu. Constant Contact, 1,1 milyar dolara Endurance International çatısı altına geçti.

Constant Contact, e-posta pazarlamasının üzerine eklediği etkinlik yönetimi, sosyal medya entegrasyonu gibi çözümlerle büyümesini sürdüren bir girişimdi. İlk olarak Kasım 2015'te basına yansıyan satış kararı SEC bildirisinin yayınlanmasıyla resmileşmiş oldu.

1995'te Roving Software adıyla kurulan Constant Contact, NASDAQ'a kote bir şirket konumunda ve şu anda 948 milyon dolar değerlemeyle işlem görüyor. Satın almayı yapan web hosting (barındırma hizmetleri) şirketi Endurance International ise bu satın almayla dijital pazarlama alanında büyümesini sürdürmeyi planlıyor.

E-posta pazarlaması her ne kadar en eski dijital pazarlama yöntemlerinden biri olsa da halen geçerliliğini koruyor. Bu alanda Godaddy'nin Madmini'yi satın alması da hatırlanması gereken gelişmelerden biri. Önümüzdeki yıllarda bu alandaki teknolojik gelişmelerin daha fazla önem taşıyacağı da pekala malum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.