Univision, asparagas haber sitesi The Onion'ı satın aldı

Univision, asparagas haber sitesi The Onion'ı satın aldı

İspanyolca dilinde yayın yapan bir video ağı olan Univision, asılsız ve komik hatta kimi zaman trajikomik haberler yayınlayan haber sitesi The Onion'ın yüzde 40 hissesini satın aldı. Daha önce de The Onion'ın satılacağına dair söylentiler çıkmış ancak herhangi bir satın alma gerçekleşmemişti.

ABD'de yaşayan 50 milyondan fazla Güney Amerika kökenliyi hedef alarak İspanyolca yayın yapan Univison, 2013 yılında Disney'in ABC televizyon ağıyla ortaklığa gitmiş ve gençler tarafından izlemesini amaçlayan haber ve eğlence kanalı Fusion'ı kurmuştu. Univision 2015 yılında da Afro Amerikalıların yaşadığı sorunlara odaklanan The Root adlı haber sitesini satın almıştı. Univision'ın adı son olarak geçtiğimiz yaz yayınlanan Virginia Tech ile drone gazeteciliğine hazırlanan yayınlar arasında Webrazzi'de geçmişti.

The Onion satın almasıyla genç okurlara ve izleyicileri hedef almaya çalışan Univision'ın İngilizce açılımını gerçekleştirdiğini söyleyebiliriz. 70 kadar çalışanı bulunan ve merkezi Chicago'da bulunan The Onion'ın CEO'su Mike McAvoy, satın almayla birlikte editöryal güce önem veren The Onion'ın ek kaynaklara sahip olacağı, genişleyeceğini ve yetenekli editöryal kadrosu için yeni fırsatlar doğabileceğini dile getirdi.

Univision, kontrol sahibi olacağı yüzde 40 hisseyi satın almasıyla beraber The Onion operasyonlarına aynen devam edecek. Univision'ın üst düzey yetkililerinden Isaac Lee'nin açıklamaları ise The Onion satın almasıyla milenyallere haber sunmaya ve onları eğlendirmeye daha yakın olacakları yönünde. Bununla birlikte Univision, farklı kültürlerden okurlarının olmasına da önem veriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.