Kullanıcılar reklamları engelleyerek para kazanabilir mi? Brave Browser deneyecek

Kullanıcılar reklamları engelleyerek para kazanabilir mi? Brave Browser deneyecek

brave-browserMozilla'nın eski CEO'su Brendan Eich ve ekibi sitelerdeki reklamları otomatik olarak engelleyen bir tarayıcı projesi üzerinde çalışıyorlar. Ancak normalde yayıncılar ve site sahipleri reklam engelleme yazılımlarından "nefret" ederken, Brendan Eich'in öncülüğünde geliştirilen Brave Browser'ı destekleyebilir.

Brave Browser'ın ilginç bir çalışma mantığı bulunuyor. Chromium tabanlı olarak geliştirilen internet tarayıcısı sizin hiçbir ayar yapmanıza gerek kalmadan bütün sitelerdeki reklamları engelliyor. Bunu da diğer tüm reklam engelleme yazılımlarından daha başarılı ve hızlı yaptığını iddia ediyor. Ancak alışılmışın dışında olarak Brave Browser, engellediği reklamların yerine kendi reklam envanterinden içerikler ekliyor. Kulağa tuhaf geliyor değil mi?

Ancak Brave ve ekibi engellenen reklamların yerine kendi reklamlarını koyduktan sonra geliri herkesle paylaşıyor. Dağılım ise şöyle: yüzde 15 Brave Browser, yüzde 55 yayıncılar, yüzde 15 reklam sağlayıcıları ve yüzde 10-15 arasında da Brave Browser kullanıcıları kazanıyor. Yaptığı bu hamleyi ise Eich, "Biz havuzu klorluyoruz" olarak tanımlıyor. Bu yılında sonunda Mac, PC, Android ve iOS'a gelmesi planlanan tarayıcının kullanıcılar ve içerik sahiplerinden nasıl tepkiler alacağını göreceğiz. Brave Browser'ın iOS üzerinden Sarafi ile yarıştığı hız testi videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.