Spotify, Soundwave ve sesli mesaj uygulaması Cord Project'i satın aldı

Spotify, Soundwave ve sesli mesaj uygulaması Cord Project'i satın aldı

Spotify bugün önemli iki satın alma yaptığını duyurdu. Müzik keşfi odaklı sosyal ağ Soundwave ve ses öncelikli mesajlaşma uygulaması Cord Project'i ekipleriyle birlikte transfer ettiğini duyuran Spotify, satın almalar için ne kadar ödediğini açıklamadı.

Haber doğrudan Spotify'dan geliyor da olsa, girişimin satın almalarla ilgili planları hala gizemini koruyor. Her iki uygulamanın da sosyal odaklı olması Spotify'ın bu yönde geliştirmelerine gidebileceğini düşündürüyor.

İlk kez Şubat 2014'te incelediğimiz Soundwave, mobil uygulamasıyla müzik severlerin müzik keşfetmesi ve paylaşması için geliştirilmiş; benzer müzik zevkine sahip insanlarla yerel ya da küresel olarak bağlantı kurmasını sağlıyor. Soundwave’in o  dönemde 180 ülkede 850 bin kez indirilen uygulaması YouTube ya da Spotify gibi popüler platformlar dahil olmak üzere, kullanıcıların farklı uygulamar aracılığıyla dinledikleri müzikleri ve bu müziklerle bağlantılı kişileri arkadaşlarına gösteriyor.

Cord Project ise akıllı telefonunuzla sesli klipler oluşturup, paylaşmanızı sağlıyor. Spotify'ın Cord Project satın alması her ne kadar uygulaması içinde yeni ve daha kullanışlı bir mesajlaşma uygulaması gibi olasılıkları akla getirse de, yapımcılarının Wired'a yaptıkları açıklamalar farklı bir yöne de işaret ediyor. Cord Project kurucu ortağı Thomas Gayno, sesi insanlara farklı formatlarla ulaştırmakla ilgili çalıştıklarını belirtiyor. Bu formatlar geçtiğimiz yıldan itibaren yalnızca bir müzik uygulaması olmayacağını açıklayan Spotify'ın podcast ve video gibi diğer içeriklerine de uyarlanabilecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.