Raklet: Dernek, vakıf ve STK'lar için SaaS bir iletişim yönetim platformu

Dernek, vakıf ve STK'ların (Sivil Toplum Kuruluşu) üye bilgilerini tek bir çatı altında saklayabilecekleri bir iletişim yönetim platformu olan Raklet, SaaS olarak hizmet veriyor.
Raklet: Dernek, vakıf ve STK'lar için SaaS bir iletişim yönetim platformu

raklet-logoDernek, vakıf ve STK'ların (Sivil Toplum Kuruluşu) üye bilgilerini tek bir çatı altında saklayabilecekleri bir iletişim yönetim platformu olan Raklet, SaaS olarak hizmet veriyor.

Gönen Eren ve Gerçek Karakuş tarafından yaklaşık olarak 2 ay önce kurulan girişim şimdiden 50'den fazla kuruluş tarafından kullanılıp 100 binin üzerinde üye bilgisi saklıyor.

Kurumların iletişimde oldukları kişi bilgilerini kategorisel olarak saklayabildikleri Raklet üzerinde aidat ve bağış ödemelerini toplamak da mümkün. Bunun dışında kurumlara etkinlik oluşturup bunları platform üzerinden paylaşma imkanı sunan Raklet; toplu sms ya da e-posta gönderimi ya da bağış kampanyaları düzenlenmesi gibi çok sayıda ek özelliği sahip.

Girişimi kullanan 50 kuruluştan bazıları yer vermek gerekirse Saint Joseph Mezunlar Derneği, Oy ve Ötesi, Oyunder ve Galatasaraylılar Cemiyeti'ni sayabiliriz. Bu arada şimdilik kendi özsermayesiyle yola devam eden Raklet'in Inovent ve Girişim Fabrikası destekli olduğunu da belirtelim.

raklet-gorsel

Raklet'in kuruluş hikayesi gerçek bir ihtiyaca dayanıyor

Raklet'in kuruluş hikayesi de aslında gerçek bir ihtiyaca dayanıyor. Yaklaşık olarak 1 sene önce Galatasaray Üniversitesi Mezunlar Derneği’nin gelirlerini arttırmak ve mezunlarla olan ilişkileri kuvvetlendirmek için kolları sıvayan kurucu ortaklar bir türlü aradıkları gibi bir yazılım çözümü bulamamışlar. Sonrasında öncelikle kendi ihtiyaçlarına cevap vermek üzere bir ürün geliştirmişler ve ardından da Raklet doğmuş. Bu arada Galatasaray Üniversitesi Mezunlar Derneği’nin 1 yıl içinde gelirlerini üçe katladığı bilgisini de ekleyelim.

Kurucu ortaklara göre Raklet'in Türkiye pazarında ciddi bir rakibi (excel ve POS makinaları hariç) bulunmuyor. Girişimin gelir modeli ise tahmin edebileceğiniz gibi kuruluşlardan aldığı aylık ücretler üzerine kurulu.

Hem kısa sürede sahip olduğu referanslar ve rakamlarlar dikkat çeken girişim, hem de büyük bir pazara hitap etmesiyle öne çıkıyor. Raklet ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz. Son olarak STK, dernek ve vakıfların Raklet'i 45 gün süreyle -ve kredi kartı bilgisi vermeden- ücretsiz olarak deneyebileceklerini de ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.