Bitcoin borsası Kraken, bir başka bitcoin borsası Coinsetter'ı satın aldı

Bitcoin borsası Kraken, bir başka bitcoin borsası Coinsetter'ı satın aldı

Bitcoin pazarı blockchain tabanından gelen dalgalanmalarla hareketli günler geçirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Coindesk'in satın alınmasından sonra bu kez bitcoin borsası Kraken.com, Coinsetter'ı satın aldı.

Kraken, Euro tabanlı Bitcoin borsaları içinde en popülerlerden biri ve bu gücünü farklı para birimlerinde de göstermek istiyor. Coinsetter'ın satın alınması Kraken'in dolar bazında para transferini kolaylaştıracak çünkü mevcut durumda Kraken'de dolar üzerinden takas yapmak için Lüksemburg'daki bir banka hesabına transfer etmeniz gerekiyor, bu da ekstra komisyon farkı anlamına geliyor.

Dolar bazında işlemlerin payı yüzde 2'den düşük

Son 30 günün tablosuna bakıldığında Kraken'deki işlemlerin yüzde 97,8'i Euro üzerinden gerçekleşmiş ve dolar takasının payı yüzde 2'den daha az. Kraken, Coinsetter ile ABD ve Kanada'ya açılmış olacak ve dolar üzerinden bitcoin takasında elini güçlendirecek.

Coinsetter kullanıcılarının önümüzdeki hafta Kraken hesaplarını kullanmaya başlayabileceği belirtiliyor. SynapsePay ile anlaşarak 37 ABD eyalatinde işlem görmeye başlayacak olan Kraken'in henüz NewYork'ta işlem görebilmek işin gerekli olan BitLicense finansal lisansını almadığı da gelen bilgiler arasında.

Coinsetter'in Nisan 2015'te Kanadalı bir başka bitcoin borsası Cavirtex'i satın almış olması ise konuyla ilgili paylaşabileceğimiz bir diğer detay.

BTCTurk'e fiyat çizelgesine göre Kasım ayında yaklaşık 1400 TL'yi gören 1 bitcoin, son günlerdeki düşüşle şu anda 1200 TL'nin altında işlem görüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.