Yeni CEO'suna kavuşan Foursquare 45 milyon dolar yatırım aldı

Yeni CEO'suna kavuşan Foursquare 45 milyon dolar yatırım aldı

Yakınlarınızdaki mekanları keşfetme uygulaması, aynı zamanda konum servisi Swarm'un ana şirketi, olan Foursquare, 45 milyon dolar yatırım aldı.

Foursquare'den bugün gelen haberler bununla sınırlı değil; yatırımla birlikte Foursquare CEO değişikliğine de gitti. Foursquare'in CEO'su ve aynı zamanda kurucusu olan Dennis Crowley, koltuğunu şirketin son 1,5 yıldır COO pozisyonunda bulunan Jeff Glueck'e devretti. Crowley, şirketten ayrılmayacak ve yönetim kurulundaki başkanlık görevine devam edecek. Bu değişikliğin biraz da yatırımcıların isteği ve şirketin kurucusu Dennis Crowley'nin de rızasıyla olmuş gibi gözüküyor.

Crowley, yaptığı açıklamalarda operasyonel ve yönetsel kararlar içerisinden çıkarak, Foursquare için yeni şeyler inşa etmeye odaklanacağını ve heyecanının sürdüğünü dile getirdi. Yönetimdeki bu kan değişikliğinin ise çözüm sağlayıp sağlayamayacağını sanıyoruz yıl içerisinde Foursquare ve Swarm'daki değişikliklerde göreceğiz.

Aldığı 45 milyon dolarlık nakit destekle beraber kurulduğu 2009 yılından bu yana 200 milyon dolardan fazla yatırım almayı başaran Foursquare, bugüne kadar pek beceremediği "para kazanma" işini bundan sonra sağlayabilecek mi onu da zaman gösterecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.