Türkiye'de geliştirilen mobil uygulama Carla ile 150 ülkede araç kiralayabilirsiniz

Türkiye'de geliştirilen mobil uygulama Carla ile 150 ülkede araç kiralayabilirsiniz

Araba kiralama pazarının mobil dünyada fırsatlar barındırdığını düşünen Kasaba Labs tarafından geliştirilen Carla, 2 gün önce App Store'daki yerini aldı. Şimdilik sadece iOS üzerinde kullanılabilen uygulama ile 20 binden fazla noktada araba kiralayabilir, ödemenizi uygulama üzerinden yapabilirsiniz.

Kasaba Labs yetkililerinden öğrendiğimize göre Carla'nın önem verdiği pazarlar öncelikle ABD, sonrasındaysa Fransa, İtalya ve Almanya'ymış. Kullanıcılarına dünya genelinde 20 bin noktadan araç teslimatı sunabilen Carla'da 150 ülkeden araç kiralayabilmeniz mümkün.

carla-ekran-goruntusuAvis, Budget, Sixt, Hertz ve Enterprise gibi dünyaca ünlü isimler dahil 800'ün üzerindeki firmadan araç listeleyebilen uygulama; tüm bunlar dışında Tinder'a benzeyen arayüzüyle dikkat çekiyor.

Kullanıcıların araç kiralamak istedikleri lokasyonu ve tarih bilgilerini girmesinin ardından araçlar; Tinder'dan alışık olunan kartlarda listeleniyor. Her bir kartın üzerinde aracın markası ve modeli, fiyat bilgisi, otomatik vites olup olmadığı ve aracı firma yer alıyor. Bu kartları Tinder'a benzer olarak sağa veya sola sürükleyebilen kullanıcılar, beğendikleri aracı uygulama üzerinden ödeme yapıp kiralayabiliyor.

Carla'da araçlar özel bir algoritmaya göre sıralanıyor

Kasaba Labs yetkililerine göre uygulamanın çıkışı bizzat ekibin de yaşadığı şu probleme, bir başka deyişle tespite dayanıyor: "İş veya tatil için seyahat ederken araç kiralama websitelerin yetersiz bir deneyim sunduğunu, çoğunun uygulamasının dahi olmadığını farkettik. Uçak ve oteller için birçok karşılaştırma, rezervasyon sitesi/uygulaması varken araba kiralama için hala eski moda yöntemler kullanılıyor."

Bu problem sonrası kolları sıvayarak araba kiralama şirketlerinin büyük bir kısmını bünyesinde bulunduran bir aracı şirketle ('aggregator') anlaşan ekip, uygulamayı da yaklaşık olarak 6 ayda geliştirmiş.

Son bir detay olarak; kullanıcılar arama yaptıktan sonra araçları kendi algoritmasından çıkan bir sonuca göre sıralayan Carla, zaman zaman kullanıcılarına 'işimi görsün yeter' veya 'biraz da keyif alayim' gibi ruh hali soruları da yöneltiyor. Örneğin uygulamada indirimdeki araçlar kendilerinden daha ucuz olan araçlardan daha önde çıkabiliyor.

Yalnızca mobilde, araç kiralama gibi rekabetin yoğun olduğu bir alanda piyasaya çıkan Carla'yı zorlu bir yolculuk bekliyor. Öncelikli olarak ABD pazarını hedefleyen uygulamayla ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.