Markafoni neden fiziksel mağaza açılımına gitti?

Markafoni neden fiziksel mağaza açılımına gitti?

Türkiye'nin en büyük e-ticaret mağazalarından Markafoni, artık taştan duvardan mağazaları olan bir marka. Geçtiğimiz Aralık ayında ilk görüntülerini yayınladığımız mağazaların hazırlıklarını tamamlayan, bu alana İstanbul'da açtığı mağazalarla giriş yaptı. Mağazaların lansmanı ise 14 Ocak'ta Zorlu Center'daki Markafoni mağazasının açılışıyla yapıldı.

Zorlu Center'daki Markafoni mağazasının açılışıyla şirketin İstanbul'daki toplam mağaza sayısı üçe çıkmış oldu. Markafoni'nin diğer mağazaları İdealtepe ve Novada Ataşehir AVM'de konumlanıyor. Farklı büyüklükteki bu mağazalarda müşteriler Markafoni'nin e-ticaret mağazasındaki birçok markaya ait yüzlerce çeşitte ürününü raflarda görüp, satın alabiliyor.

markafoni zorlu2

Markafoni'nin dün Zorlu Center'da gerçekleşen açılışı Markafoni CEO'su İlker Baydar ve Borusan Lojistik Genel Müdürü Kaan Gürgenç'in ev sahipliğinde gerçekleşti. Yani beklediğimiz gibi Markafoni ve Bukoli ürünlerin teslimatı konusunda bir iş birliği duyurdular. İş birliği kapsamında müşterilerinin Markafoni üzerinden satın aldığı ürünleri kendi belirledikleri bir noktadan teslim almak istemeleri durumunda da, bu ürünlerin aynı gün teslimatı sağlanıyor.

markafoni zorlu3

Müşterilerin ürünleri telsim alması için Bukoli'nin 600 farklı teslimat noktasından kendi konumlarına yakın olanı seçip, yalnızca akıllı telefonlarına gelen QR kodu okutmaları yeterli oluyor. Müşteriler teslimat noktası için dilerlerse Markafoni mağazalarından birini de seçebiliyor.

"Bu bir mağazacılık yatırımı değil; mağazacılık alanına girmiyoruz"

Markafoni CEO'su İlker Baydar ile açılışta yaptığımız görüşmede öne çıkan notlardan ilki, Markafoni'nin bir offline perakende markası gibi davranmayacağı. Bunun bir mağazacılık yatırımı olmadığını söyleyen İlker Baydar mağazacılık alanına giriş yapmadıklarını söylüyor. Bunun anlamı Markafoni'nin online alışveriş deneyimini tamamlayıcı nitelikte bir hizmet sunacağı. 7,4 milyon müşterisinin alışveriş kararlarında ürün iade ve değişim kolaylığı şüphesiz önemli yer tutuyor.

Ilker Baydar_Ayşe Kucuroglu_Kaan Grrgenc
Soldan sağa: İlker Baydar, Ayşe Kucuroğlu, Kaan Gürgenç

Mağazalar Türkiye geneline yayılacak

Müşterilerin satın aldıkları ürünlerin alternatiflerini görebilecekleri ve yeni ürünleri deneyebilecekleri noktaların olması Türkiye'de e-ticaret ve potansiyel müşteri arasındaki mesafeyi azaltabilecek nitelikte. Markafoni'nin, diğer alışveriş yaptıkları markalar gibi, fiziksel bir mağazayla müşterilerin karşısına çıkması e-ticaret güven çıkmazını da bir ölçüde atlatmasına yardımcı olabilir. Mağazlar, Markafoni'nin bugüne kadar geliştirdiği en iyi tanıtım ve iletişim kanalı olabilir. Zira İlker Baydar, mağaza yatırımının, doğrudan müşteriye dokunmasıyla geri dönüşünün birçok tanıtım harcamasından çok daha yüksek olmasın beklediklerini belirtiyor.

Markafoni İstanbul'daki mağaza sayısını arttıracak ve kısa sürede Türkiye geneline açılacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.