Google Play'de promosyon kodu dönemi başladı

Google Play'de promosyon kodu dönemi başladı

AppStore'da yıllardır var olan promosyon kodu seçeneği nihayet Google Play'e de geldi. Geliştirici Consol'una eklenen yeni özellikle uygulama geliştiriciler promosyon kodu üretebilecek.

Sınırsız kod üretmek mümkün olmasa da Google, her çeyrekte 500 taneye kadar ücretsiz promosyon kodu üretilmesine izin veriyor. Google, Android uygulaması sahiplerinin 'Kaç tane promosyon kodu oluşturabilirim?' sorusunu şu şekilde yanıtlıyor;

  • 500 ücretli uygulama promosyon kodu veya
  • Tek bir uygulama içi ürün için 500 promosyon kodu ya da
  • 250 ücretli uygulama promosyon kodu + tek bir uygulama içi ürün için 250 promosyon kodu veya
  • Beş uygulama içi ürün için 100 promosyon kodu

Promosyon kodları ücretli uygulamaların ücretsiz indirebilmesi için üretilebildiği gibi uygulama içi ürün satın almaları için de üretilebiliyor. Abonelik yöntemi için geçerli bir promosyon tipiyse bulunmuyor.

Promosyon kodlarının kullanımını durdurmak mümkün

Promosyon kodlarının son kullanım tarihi geliştiriciler tarafından belirlenebiliyor ve en fazla 1 yıla kadar geçerli olabiliyor. Geliştiriciler dilerse promosyon kodu kullanımını durdurabiliyor. Her kod tekrar kullanılama açık olmadığı için her promosyon kodu birbirinden ayrılıyor.

Promosyon kodu yeniliğinin uygulama pazarlaması açısından faydalı olacağına şüphe yok. Çok iyi bir uyum sağlanması durumunda Google'ın istatistiksel veriler açıklayacağını da tahmin ediyorum.

AndroidPolice'in farkettiği promosyon kodu oluşturma konusundaki yardım sayfasını Türkçe olarak da görüntüleyebilirsiniz.

Görsel Kaynak: Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.