Elektrik tarifesi kıyaslama ve değiştirme girişimi Encazip, Vivamet yatırımıyla hedef yükseltti

Elektrik tarifesi kıyaslama ve değiştirme girişimi Encazip, Vivamet yatırımıyla hedef yükseltti

Türkiye'nin ilk online elektrik tarifesi kıyaslama ve tedarikçi değiştirme platformlarından Encazip.com, bu alanda 20 ülkede faaliyet gösteren İngiltere merkezli Vivamet'ten yatırım aldı. Geçtiğimiz yaz gerçekleşen ve şartları açıklayan yatırımın Encazip.com'u, Türkiye pazarında daha agresif büyütmesi planlanıyor.

2013 yılında iki genç girişimci Çağada Kırım ve Onur Orakçıoğlu tarafından kurulan Encazip.com, ilk tedarikçi değişimini 2013 yılında gerçekleştirerek bu alana erken bir girişi yapmıştı. Zira o dönemden bu yana EPDK tarafından tedarikçi değiştirme özgürlüğüne sahip olan 'serbest tüketici' olmanın üst limiti düşüyor. 2016 yılından itibaren aylık ortalama minimum 120 TL'ye düşen limitin yakın gelecekte oradan kalması ve dileyen herkese "cep telefonu operatörünü değiştirir gibi" elektrik tedarikçisi değiştirme hakkı tanınması bekleniyor.

Bu, haliyle Encazip.com ve benzeri girişimler için ciddi bir büyüme fırsatını beraberinde getiriyor. Zira Limitin 120 TL'ye düşmesi, girişimlerin radarına 6 milyon elektrik tüketicisi ekliyor. Türkiye'de bugün 36 milyon elektrik tüketicisi bulunuyor ve bunların yüzde 81'i mesken abone grubunda yer alıyor. Bugün 12 kişilik bir ekiple çalışan Encazip.com sektörün aylık ortalama yüzde 3,75 oranında büyümesine karşılık, kendi büyüme oranının yüzde 10 olduğunu belirtiyor.

cagada kirim, onur orakcioglu encazip

Encazip.com'un önceliği bu büyümeyi devam ettirerek, pazar lideri olmak ve bunda Vivamet etkisi önemli bir katkı sağlayacak gibi görünüyor. İngiltere merkezli Vivamet Group bugün üç kıtadan 20 ülkede karşılaştırma siteleriyle faaliyet gösteriyor. Vivamet'in İngiltere’deki iştiraki uSwitch'in bugün enerji tedarikçisi değişikliklerinde yüzde 42’lik pazar payına sahip olduğu ve her yıl 1,5 milyonun üzerinde tüketicinin elektrik tedarikçisi değiştirmesine olanak sağladığı belirtiliyor. Vivamet Group'un bu alandaki diğer yatırımları arasında e-ticaret ve tüketici fiyatları karşılaştırma siteleri Kelkoo, Kelisto.es ve MoneyGuru gibi şirketler var.

Türkiye'de elektrik dikeyinde fiyat karşılaştırma ve tedarikçi değiştirme hizmeti sunan sitelerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Bu alandaki girişimlerin bilinirlikleri şimdlik en önemli kozları ve bir süre daha öyle olacak gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.