Tasit.com 2015'te yaklaşık 1 milyon ilan yayınladı [İnfografik]

Tasit.com 2015'te yaklaşık 1 milyon ilan yayınladı [İnfografik]

2015 yılı performansını paylaşan yerli girişimlerden biri de Tasit.com oldu. Araç ilan ve kiralama hizmetleri sunan Tasit.com, 2015 yılında yaklaşık 1 milyon ilan yayınladı.

Tasit.com'dan aldığımız bilgilere göre 2015 yılında 979 bin kişi aracını satmak için Tasit.com’da ilan yayınlamış. Aracını satmak isteyenlerin yarısından fazlasını (%54) bireysel kullanıcılar oluştururken,  galeriler yüzde 32, yetkili satıcılar ise yüzde 14 oranında pay almış.

Her 3 ilandan biri mobil cihazlardan

Akıllı mobil cihazların kullanımındaki artış Tasit.com verilerinde de kendini hissettirmiş. 2015’te aracını satmak isteyen her 3 kişiden biri (%34) mobil cihazlarından ilan vermiş.  İkinci el araba satışlarında yılın tamamında 2,1 milyon mesaj gönderilmiş ve 700 bin telefon görüşmesi yapılmış.

İkinci el araç satışındaki marka ve özellik tercihleri konusunda da önemli veriler paylaşan Tasit.com, markalara özel olarak çıkardığı haber uygulamalarına hangi araç sahiplerinin daha çok ilgi gösterdiğini de paylaşmış.

İkinci el otomobil haritası

Mart 2015'te araç kiralamasına adım atan Tasit.com, geleneksel galerilerde farklı olarak gerçekleştirdiği anketlerle otomobiller konusundaki nabzı da tutmaya çalışmış. Örneğin sürücüler, bir otomobildeki en önemli şeyin yakıt tasarrufu olduğunu düşünürken, bir aracı en kolay sattıran şeyin fiyat farkı olduğunu söylüyor. Sıfır kampanyalarında ise 'sıfır faiz' seçeneği en cezbedici şey olarak görülüyor.

Türkiye'de emlak ilanlarıyla beraber otomobil ilanlarında da çok ciddi bir pazar söz konusu. Ancak Türkiye'de otomotiv alanındaki girişimler henüz ilan dışındaki alanlara çok fazla açılmış değiller. 2016 yılında bu alandaki açılımların da artacağı bir yıl olmasını temenni ediyorum.

Tasitcom_2015-arac-ilan

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.