Uber'den bir yıl sonra Didi de API'sini geliştiricilere açtı

Uber'den bir yıl sonra Didi de API'sini geliştiricilere açtı

Çin'in lider taksi ve özel araç çağırma uygulaması Didi, Uber'den 1 yıl kadar sonra API'sini geliştiricilerin erişimine açtı.

Uber, bir yıl kadar önce API'sini geliştiricilerin erişimine açmış ve dün de bir güncelleme yaparak API'sini yeni içerik deneyimleri için zenginleştirmişti. Didi (eski adı Didi Kuaidi) ise ilk kez bir SDK yayınladı ve 3. parti uygulama geliştircilerine 'merhaba' dedi.

Piyasa değeri 16,5 milyar dolar olarak tahmin edilen Didi, aslında Lyft ile önemli bir işbirliğine imza atarak bu konuda bir gelişme olabileceğini göstermişti. Ancak resmi adımı henüz attı ve 30 kadar uygulamayla ilk bağlantıyı kurmuş oldu. Üstelik bu uygulamalar arasında WeChat, Alipay ve Tencet Map gibi Çin'in çok popüler uygulamaları/servisleri de yer alıyor.

Söz konusu API, geliştiricilere farklı seçenekler sunuyor ama en önemlisi elbette Didi ile araç çağırma butonu. Bu butonu kendi servislerine entegre eden geliştiriciler Didi'nin en azından bilinirliğini daha da artıracak gibi görünüyor. Zira WeChat'in 500 milyon aktif kullanıcısı yer alıyor.

Bu adımdan sonra Uber'in Çin'de Didi'yi geçmesi daha da zor olacak gibi görünüyor. Uber China, Çin'in 11 şehrinde günde 1 milyon sürüş yapıyor. Didi ise günde 7 milyon civarında sürüş yapıyor. Sadece geçtiğimiz Aralık ayında ise 200 milyon sürüş yapmış.

Bu segmetteki yerli girişim Bitaksi'nin geliştiricilere API erişimi verip vermeyeceğini de merakla bekliyoruz.

Görsel Kaynak: Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.