Tinder CEO'su kullanıcıların görülmeyen özel 'cazibe' puanlarına sahip olduğunu açıkladı

Tinder CEO'su kullanıcıların görülmeyen özel 'cazibe' puanlarına sahip olduğunu açıkladı

tinderTinder'ın kurucu ortağı ve mevcut CEO'su Sean Rad, geliştirdikleri kompleks bir algoritmayla kullanıcıların her birinin sistem üzerinde puana sahip olduğunu ve bunun bir çok eşlemeyi etkileyen ana faktör olduğunu açıkladı.

Verdiği röportajda ''Elo score'' adını verdikleri puanlama sistemine ilk kez değinen Sean Rad, kullanıcıların ne kadar beğenildikleri dahil olmak üzere birçok değişik değişkinin içinde yer aldığı bir algoritma ile kullanıcıların sistem üzerinde puanlara sahip olduğunu belirtmiş. Kullanıcıların Tinder'da çok eşleme almalarının ya da alamalarının sebebi de aslında bu algoritma ile hesaplanan ''cazibe'' puanı. Algoritmayı geliştirmek için 2,5 ay çalıştıklarını belirten Sean Rad, şirket içinde analizler yapmak için de bu puanlardan yararlandıklarını aktarmış.

Tinder'da ürün geliştirmeden sorumlu başkan yardımcısı olan Jonathan Badeen'de algoritmayla ilgili bazı ipuçları vermiş. Elo score'u yüksek biriyle eşleştiğinizde bunun sizin puanınıza da olumlu yansıdığını söyleyen Badeen, yapılan her swipe'ın hem yapılan hem de yapan kullanıcının puanına etki ettiğini de belirtmiş. Tinder'ın günlük 9,6 milyon aktif kullanıcıya sahip olduğunu ve bunların günlük olarak 1,4 milyar profil puanlaması yaptığını göz önünde bulundurursak bu gizli puanların eşleşmelerde ne kadar etkili olduğu hakkında ipucu verebilir. Geliştirdikleri algoritma ve puan sistemiyle ilgili daha fazla detay açıklamayan şirket kullanıcıların en azından yakın gelecekte kendi puanlarını göremeyeceğinin de altını çizmiş.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.