Periscope canlı yayınları artık Twitter'da

Periscope canlı yayınları artık Twitter'da

Twitter, canlı yayın uygulaması Periscope ile ilgili önemli bir entegrasyonu bugün duyurdu. Periscope üzerinden yapılan canlı yayınları doğrudan Twitter zaman akışına getiren entegrasyon, öncelikle iOS kullanıcıları olmak üzere Twitter'ı mobilden ve web'den kullanan herkese kısa süre içinde açılıyor.

Twitter'ın yaptığı yenilikle birlikte Periscope videoları, haber akışınızdaki diğer videolar gibi, bağlı olduğu tweet'in altından otomatik olarak başlıyor. Entegrasyon Periscope canlı yayınlarıyla birlikte bu yayınların geçmiş kayıtlarını da kapsıyor. Yani Periscope videolarını izlemek isteyen Twitter kullanıcılarının ayrı bir uygulama indirmesine ve Periscope'a kayıt olmasına gerek olmadan bu videoları görmesi mümkün hale geliyor.

Periscope yayınlarının Twitter zaman akışına gelmesi şirketin son dönemde hız verdiği video tüketimi konusunda elini güçlendirebilecek bir gelişme. Bununla birlikte kullanıcıların Periscope uygulaması yerine bu videoları izlemek için Twitter'da zaman geçiriyor olması Twitter kullanıcı istatistiklerinde patlama yaratabilir. Zira Periscope geçtiğimiz Ağustos ayında 10 milyon kullanıcıya ulaştığını ve bu kullanıcıların günlük ortalam 40 yıllık video izlediğini açıklamıştı. Aralık sonunda Periscope'un kullanıcı sayısının 20 milyonu geçtiği de notlar arasındaydı. Bugün yapılan açıklamada Periscope'un ilk gününden bugüne 100 milyondan fazla canlı yayın linkinin paylaşıldığı belirtiliyor.

Bir süredir hisseleri derin dalışa geçen Twitter borsada tarihinin en kötü günlerini geçiriyor. 2013 yılındaki halka arzından bu yana hisse fiyatı ilk kez 20 doların altına inen Twitter'ın Persicope entegrasyonuyla yatırımcılara daha güçlü istatistikler sunmayı istiyor olabilir. Bununla birlikte Periscope'un bir değer mesajı sunduğu da açık.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.