Grail, Bill Gates ve Jeff Bezos'un katılımıyla 100 milyon dolar yatırım aldı

Grail, Bill Gates ve Jeff Bezos'un katılımıyla 100 milyon dolar yatırım aldı

DNA'nın internetinden kanserin erken tanısına... Dünyanın önde gelen DNA dizilim girişimlerinden Illumina, bu alanda edindiği deneyimle, kanserin erken teşhisi için yeni bir kan testi geliştirdi. Bunun için Grail adında yeni bir girişim kuran Illumina, yenilikçi testi için Bill Gates ve Jeff Bezos'un katıldığı turda 100 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Yapılan açıklamaya göre birinci tur olma özelliğindeki yatırımın diğer katılımcıları Illumina, ARCH Venture Partners ve Sutter Hill Ventures.

Yatırımla birlikte lansmanı yapılan Grail, kanserin erken tanısı için 'likit biyopsi' adı verilen bir teknik üzerinde çalışıyor. Teknik, potansiyel hastaların kan akışını tarayarak kanda kanserli DNA'ların var olup olmadığını anlamaya çalışıyor. Bu sayede tümörler hastada herhangi bir belirti görülmesini beklemeden, oluşma aşamasında tespit ediliyor. Tahmin edebileceğiniz gibi bu, günümüzde doktorların kanser teşhisi koyması için gerekenden oldukça erken bir aşamaya işaret ediyor.

Kanserin erken teşhisi, tümörün vücuda yayılmadan alınmasını sağladığı için hastaların kemoterapi gibi zorlu bir süreçten kurtarılmasını mümkün hale getiriyor. Grail, bu amaçla aldığı yatırımla, likit biyopsi testini 2019 yılında bin doların altında bir fiyatla piyasaya sunmayı hedefliyor. Likit biyopsi bugüne kadar denenen bir yöntem olsa da Illumina'nın DNA dizilimi konusundaki çalışmaları Grail'i bir adım öne çıkarıyor. Illumina yakın zamanda, 100 milyon dolar yatırımla genetik bilgiler için App Store girişimi olarak tanımladığıo Helix'i kurduğunu duyurmuştu. Uygun fiyata DNA dizilim hizmeti sunacağı belirtilen Helix, müşterilerin DNA bilgilerini depolamayı ve iş ortakları tarafından sunulan farklı uygulamalar için kullanmayı amaçlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.