Soundcloud, 35 milyon dolarlık borç finansman anlaşmasına imza attı

Soundcloud, 35 milyon dolarlık borç finansman anlaşmasına imza attı

Popüler müzik servisi SoundCloud, 300 milyon İsveç kronu yani 35.2 milyon dolarlık borç finansmanına imza attı. Söz konusu finansmanı sağlayan yatırımcı ise ABD merkezli Tennenbaum Capital Partners (TCP) oldu.

Kendini alternatif bir yatırım şirketi olarak gören TCP, kendini özel durumlarda başvurulan bir yatırımcı, kredi fonu olarak tanımlıyor. Di Digital'in haberine göre söz konusu anlaşma 600 milyon İsveç kronu kadar daha artırılabilir. Yani Soundcloud, ilerleyen dönemde 75 milyon dolar daha hisseye dönüştürülebilir borç alabilir.

Soundcloud'ın son olarak Ocak 2014'te 700 milyon değerlemeyle 60 milyon dolar yatırım aldığı kayıtlara geçmişti. Tech.Eu için açıklama yapan SoundCloud sözcüsü, 2015 yılında TCP ile esnek bir kredi anlaşması yaptıklarını belirtiyor. Bu seçeneğin Soundcloud gibi güçlü kredi notu olan şirketler için dikkat çekici bir seçenek olduğunu da ekliyor.

Haziran ayında 150 milyon kayıtlı kullanıcısı olduğu belirtilen İsveçli girişime her dakikada 12 saatlik müzik yükleniyordu. Özellikle gençler arasında popüler olan SoundCloud, 2013'ten bu yana gelir rakamlarını paylaşmıyordu ve görünen o ki bundan sonra büyük bir atılım yapma gereği hissedilmiş ve bu yola başvurulmuş.

Geçen yaz ilk kez reklam almaya başlamıştı.

Soundcloud, geçtiğimiz yılın Ağustos ayında ilk kez reklam almaya başlamış, Kasım ayında da abonelik modelli müzik servisi için Warner Müzik ile anlaşma sağlamıştı. Bir ara Twitter ile de masaya oturan girişim, masadan bir anlaşmaya varamadan kalkmıştı.

Soundcloud'un Spotify vb. müzik dinleme servislerinden farklı olduğu pekala malum ama günümüzde dijital müzik tüketimiyle elde edilen gelirler birbirini tutmuyor. Dolayısıyla Souncloud'un bu sözleşmeli yatırımla kullanıcı tabanını geliştirmeye ve gelir modellerini artırmaya yöneleceğini söylemek yanlış olmaz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.