Apple, 'apple.car' ve 'apple.auto' alan adlarını aldı

Apple, 'apple.car' ve 'apple.auto' alan adlarını aldı

Apple, "apple.car", "apple.cars" ve "apple.auto" olmak üzere otomobillerle ilgili üç alan adını aldı. Alan adlarını geçtiğimiz Aralık ayında kaydettirdiği ortaya çıkan Apple'ın aldığı adresler henüz aktifleştirilmiş durumda değil.

Yaklaşık bir yıldır elektrikli bir otomobil üzerinde çalıştığı haberleriyle gündeme gelen Apple'ın projesi kamuoyunda Apple Car adıyla anılıyor ancak bu gayriresmi bir adlandırma. Şirket tarafından bu haberleri doğrulayan ya da yalanlayan herhangi bir açıklama bugüne kadar gelmedi. Project Titan kod adıyla elektrikli ve sürücüsüz otomobiller üzerinde çalıştığı belirtilen Apple'ın bu yöndeki çalışmalarıyla ilgili farklı kaynaklardan göz ardı edilemeyecek kadar önemli bilgiler sızdı. Bunlar arasında şirketin tartışmalı işe alım pratikleri ve sürücüsüz araçların California'da test edilmesi vardı.

apple car

Apple'ın Apple Car ve otomobillerle ilgili alan adlarını almış olması, şüphesiz bu çalışmalarıyla bağlantılı şekilde yorumlanabilir. Ancak alan adlarının bu yönde doğrudan bir kanıt oluşturduğunu söylemek zor zira alan adı Carplay ile ilgili bir geliştirmeye de işaret ediyor olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.