Her ay 500 noktada okuyucusuyla buluşan Postkolik, web yayınına başladı

Her ay 500 noktada okuyucusuyla buluşan Postkolik, web yayınına başladı

Şu sıralar üçüncü yaşını kutlamaya hazırlanan Postkolik'i en kısa haliyle 'ücretsiz olarak okunabilen bir gençlik dergisi' olarak tarif edebiliriz.

Her ay 15 bin adet basılan ve İstanbul'daki 500 noktada (kahve dükkanları, spor merkezleri ve restoranlar gibi yerler) okuyucularıyla ücretsiz olarak buluşan Postkolik, aynı zamanda tablet üzerinden de yayın yapıyor.

Bizzat ekipten aldığımız bilgiye göre basılı dergiden farklı olarak daha zengin bir içerikle hem Android hem de iOS üzerinde yayınlanan Postkolik tablet dergisinin toplamda 30 binin üzerinde okuyucusu bulunuyor.

Hedef kitlesine gençleri koyan ve basılı yayın yaparak bir anlamda zoru seçen bir içerik girişimi olan Postkolik'in gelir modeli ise tamamen reklam ve sponsorluklar üzerine kurulu.

Aylık bir dergi olan Postkolik'ten internet yayıncılığında bir adım

Yukarıda da belirttiğimiz gibi üçüncü yaşını kutlamaya hazırlanan Postkolik'le ilgili önemli bir gelişme olarak girişimin postkolik.com üzerinden haber yayınlamaya başlamasını söyleyebiliriz.

Şu an için yaklaşık 10 kişiden oluşan dergi ekinin içeriklerini hazırladığı Postkolik'in web versiyonu, kısa bir süre önce yayına girmiş. Alışık olunan Postkolik tarzını yansıtan platformda şu an için 9 ana kategori altında haber yayını yapılıyor.

postkolik-arallik-sayisi

Postkolik ekibinden aldığımız bilgiye göre 2016 yılını web yayıncılığına alışma ve basılı tarafı iyice kuvvetlendirmeye ayıracak olan girişim; önümüzdeki sene ise web tarafını iyice kuvvetlendirmeyi ve o noktada yeni bir yapılanmaya gitmeyi planlıyor.

Web versiyonunda hem içerik sayısı hem de içerik ksunuşu noktalarında daha gidecek çok yolu olan Postkolik hakkındaki gelişmelerden sizleri haberdar etmeye devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.