Glance Clock: Her evde ve ofiste olması gereken akıllı duvar saati

Glance Clock: Her evde ve ofiste olması gereken akıllı duvar saati

Herkesin akıllı saatlere yüzünü döndüğü bir dönemdeyiz. Ama göz önünde olan ama kimsenin dokunmadığı bir şey var; duvar saatleri. CES dahilindeki Techcrunch Hardware Battlefield yarışmasında tanıtımını yapan Glance Clock, duvar saati kavramını kökten değiştirmek istiyor.

Singapur merkezli Glance, geniş ekranıyla saati göstermekten çok dahaz fazlasını sunuyor. 12 inç çapında yuvarlak bir ekrana sahip olan saat eposta, takvim ve Uber aracının ulaşma vakti gibi bir çok bildirimi gösterebiliyor. Glance'in pil ömrü 3-6 ay arasında kullanıma göre değişiyor.

Glance'in kurucusu Anton Zriashchev, geliştirdikleri akıllı duvar saatinin akıllı kol saati gibi olduğunu ve bir çok uygulamayla zenginleştirilebileceğini ifade ediyor. Jawbone, Fitbit ve SmartThings gibi iş ortakları hemen akla gelebilir. Zaten Zriashchev de uygulamalarını test etmesi için tüm geliştiricilere açık davette bulunarak geniş bir vizyona sahip olduklarını gösteriyor.

Glance akıllı saat

Neden olmasın?

Şahsen duvar veya masa saatlerine (bkz: Lametric) akıllı özellikler kazandırılmasını mantıklı buluyorum. Büyük ekran avantajı, daha az ama öz bildirimler için pekala biçilmiş bir kaftan. Hatta iş yerlerinde önemli mesajları duyurmak için işlevsel bir cihaz olarak da kullanılabilir.

Donanım maaliyetinin yüksek olabileceği aklıma geliyor ama Apple Watch'un fiyatını ve Çin'de cihaz üretmenin maaliyetini düşününce onun da bir sorun olacağını düşünmüyorum. Zira Glance de şu anda 129 dolardan ön siparişe açılmış durumda ve pazara 179 dolar gibi bir fiyattan çıkmayı planlıyor.

Son olarak Glance'in kurucusunun David Rose'un "Enchanted Objects" adlı kitabından esinlenerek bu adımı attığını paylaşayım ve Girişimciler İçin Kitap Tavsiyeleri serimizi hatırlatayım.

Eğer akıllı duvar saati bir ürün geliştirirseniz mutlaka haberimiz olsun. ;)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.