Yahoo kötü gidişatı yavaşlatmak için 1000 kişiyi işten çıkarmaya hazırlanıyor

Yahoo kötü gidişatı yavaşlatmak için 1000 kişiyi işten çıkarmaya hazırlanıyor

Son üç yıldır Marissa Mayer yönetiminde yeniden yapılanma sürecinde olan Yahoo için işlerin yoluna girmiş görünmüyor. Son duyumlara göre şirket toplam işgücünün yüzde 10'undan fazlasına denk gelecek bir işten çıkarma operasyonuna hazırlanıyor.

Youtube'a rakip olarak konumlandırdığı servisi Yahoo Screen'i geçtiğimiz günlerde kapatan şirket bunun ardından da bir davayla karşılaşmıştı. Bazı kullanıcılar Yahoo'nun kendilerine izinsiz olarak SMS mesajları attığını ileri sürmüş ve şirkete dava atmıştı. Bir hafta boyunca tüm bu gelişmeler yaşanırken şirket gelecek haftalarda açıklayacağı çeyreksel finansal raporu öncesi büyük bir işten çıkarma operasyonuna hazırlanıyor.

Tüm gelişmelerle birlikte Marissa Mayer ve ekibi üzerinde oluşan baskı da gün geçtikçe artıyor. Şirketin yatırımcılarından biri Yahoo'nun toplam çalışan sayısının 3 bin olması (şu an yaklaşık 10 bin) gerektiğini savunurken, yine yatırımcılar arasında Marissa Mayer'in gönderilmesi gerektiğine inanlar da var. Aktif yatırımcılardan bir tanesi olan Starboard ise gelecek haftalarda açıklanacak 2015 dördüncü çeyrek raporu öncesi mali durumların biraz da olsa toparlanmasını istiyor.

Şirketin yapacağı işten çıkarmaların ise tüm departmanları etkileyeceği söylenirken, en çok etkilenecek departmanların başında Avrupa operasyonu ve teknoloji-platform operasyonu geliyor. 2016'nın ilk çeyreğinde yapılması beklenen işten çıkarma operasyonun şirketin mali durumunu ne kadar toparlayacağı bilinmez ancak Marissa Mayer üzerindeki baskıları arttıracağı kesin.

Görsel Kaynak: Ken Wolter / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.