Google ilk not tutma uygulamalarından birinin geliştiricisi Circus Ponies'i satın aldı

Google ilk not tutma uygulamalarından birinin geliştiricisi Circus Ponies'i satın aldı

Google OS X tabanlı sistemler için ilk not tutma uygulamalarından birinin geliştiricisi olan Circus Ponies'i satın aldığını açıkladı. Şirket, satın almayla birlikte yaklaşık 25 yıldır devam eden faaliyetlerini sonlandırarak Google çatısı altına girdi.

NeXT'in eski CEO'su olan ve 90'lı yıllarda Netscape'de de başkan yardımcısı olarak görev yapan Jayson Adams tarafından kurulan Circus Ponies, ''akıllı, güzel, eğlenceli, güçlü, şaşırtıcı ve keyifli'' uygulamalar geliştirmek üzere yola çıkmıştı. 1991 yılında NeXT bilgisayarları için not tutma uygulaması NoteBook'u yayınlayan şirket ardından bu uygulamayı 2003 yılında OS X platformuna ve 2010 yılında iPad'e taşımıştı.

İlk not tutma uygulamalarından bir tanesi olan Notebook aynı zamanda 1991 yılında NeXTWORLD dergisi tarafından yılın uygulaması seçilmişti. Microsoft'un da 2000'li yıllarda kendi not tutma uygulaması OneNote'u geliştirirken NoteBook'dan esinlendiği biliniyor. Circus Ponies ekibi Alphabet'e dahil olurken şirket içerisinde hangi ürün üzerinde çalışacağı ise açıklanmamış. Ancak ekibin tecrübesini göz önüne aldığımızda Google Drive veya Google Docs servislerinden birinde çalışacaklarını tahmin edebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.